Značaj zdravlja sa medicinske strane se izjednačava onom sa psihičke. Dostizanje ljubavi je cilj svakom od nas, na različitim poljima. Toksičnost se vrlo lako može pomešati sa uverenjem da to tako treba. Ova pojava je posebno prisutna u svežim odnosima i prvim emotivnim vezama.

Mi smo tu da vam otkrijemo šta je to što čini zdravu ljubav.

Šta je, pre svega, važno u ljubavi?

Poučene sopstvenim iskustvima, izdvojile bismo sam osećaj koji se javlja pri maštanju ili provođenju vremena sa voljenim/om. Ako se osećate ispunjeno(a ne zaslepljeno) bez ikakve značajne poruke intuicije u stilu „nešto ne štima“, uživajte. Ukoliko ipak primate svojevrsne znakove univerzuma – na pravom ste mestu.

Poštovanje

Kao mladi imamo tendenciju da verujemo kako je za lepu, zdravu vezu ljubav najbitnija. Malo iskustva i životnog, uslovno rečeno, batinjanja nas uveri u to da bez poštovanja nema ljubavi.

Ne treba nam neko ko naše želje, potrebe i mišljenja neće poštovati.

Ako to odgovara opisu vaše voljene osobe, samopoštovanjem i odlaskom dokažite da ipak više volite sebe.

Kompromis

Usko povezan sa poštovanjem, kompromis je od ključne važnosti za funkcionisanje jednog odnosa. Uči nas toleranciji i popuštanju. Zanemarivanju ega i spuštanju garda. Dođe kao kratak kurs o stavljanju ljubavi ispred ponosa.

Razumevanje

Koliko ste puta čuli „super je on, ali me ne razume“? Lično, bezbroj. Mimoilaženje u razumevanju je utoliko bolnije kada se radi o nekome ko nam je prirastao za srce. Ipak, razgovor nekada pomaže u prevazilaženju jaza.

Strast

Ima onih koji govore kako je strast zanemerljiv element ljubavi, čak nebitan. Mi smatramo da je strast jedan od preduslova za kvalitetnu vezu. Ništa bolje nego kada vam iz pogleda sijaju varnice, a takvu iskru svi oko vas primećuju.

Ljubav

Last, but not least. Sve gore pomenuto je preduslov za jaču ljubav. Postoje neke osobe koje naša duša prepozna i zavoli odmah, na prvi miris, ukus, pogled. Kombinacija toga i rada na takvoj konekciji je blago. Čuvajte to.