Petak, 23:00 umesto da se zabavljaš sa prijateljima, ti otvaraš flašu jeftinog crnog vina kako bi ugušila svoju tugu, jer je tvoja nova “strast” odlučila da te šutne. Ali ovo nije prvi put …

Najverovatnije ćeš se ponovo pomiriti. Zašto se to stalno dešava? Šta je atraktivno utome da vraćaš staro smeć nazad u kuću? ⠀

Razlozi prekida odnosa sa bivšim ⠀

  • Unazađuje te. Zašto odlažeš svoj lični napredak? Život je niz novih poznanstava koja će te učiti. A ti ih sprečavaš u tome, pokušavajući da povratiš iskre stare veze, iako od toga više nikada neće biti prava vatra. Nećeš moći da ideš dalje i da napreduješ, ako budeš znala da uvek postoi neki dečko kome možeš da se vratiš uvek.
  • Ako niste uspeli iz trećem pokušaja, onda neće uspeti ni u četvrtom. Zašto se moraš vraćati osobi koja te je u prošlosti povrijedila stotinu puta? To je samouništenje i to mora biti iskorijenjeno iz tvog života. Prestani da veruješ da će se četvrti, peti ili deseti put nešto promeniti.
  • Emotivno su iscrpljujući. Ako držiš otvorena vrata za staru vezu to uopšte nije sjajno. Ne možemo putovati u vremenu, jer prošlost mora ostati u prošlosti. Ostavi ga tamo i kreni napred. Biće ti teško da iza sebe ostaviš osobu sa kojom ti je bilo lepo, ali to moraš učiniti tako da ti ne nanese još veću patnju.
  • Zbog njega izgledaš loše u očima drugih ljudi. Držeći vrata otvorenima, pokazuješ svoju neodlučnost i nespremnost da kreneš dalje. I drugi to vide. Ako ne želiš da te drugi žale i da se pretvoriš u nečiju krpu za cipele, odmah zatvori ta vrata.
  • Ovo su nepotrebne stvari. Očisti svoj um i srce, jer te na horizontu uvek čeka nova ljubav, lepša i bolja. Iskoristi priliku, prekidaj svaki kontakt sa bivšim, a nova ljubav će vrlo brzo zakucati na vrata!