Prevedimo ovaj izraz na srpski jezik. On&off predstavlja nešto što je u konstantnoj promeni inteziteta. Da budemo precizniji, kada se radi o odnosima to su oni koji se naizmenično gase i pale. Ukoliko govorimo o emotivnoj vezi, u pitanju su neprekidni raskidi i pomirenja.

Možda, a možda i niste, došle u situaciju da je neki odnos okončan a vi tako silno želite da ga obnovite. Ako se pak usudite da drugoj strani tu ideju predstavite, a ona pristane, vaš odnos već dobija epitet on – off. No, to nije nužno loše. Hajde da uđemo dublje u problematiku ovakvih konekcija.

Lično volim da, kada nisam sigurna u nešto, to stavim na papir. Klišeidno upoređujem manje i više zadovoljavajuće momente. Za i protiv lista je odlična stvar kada ste u nedoumici. Bitno je prisetiti se i ne toliko prijatnih trenutaka minulog odnosa, koje često imamo tendenciju da zanemarimo.

Ipak, kao u svemu, postoje dobre i loše strane. Koliko su prijateljstvo i emotivne veze slične, toliko se i razlikuju. Stoga smo tu da vam predočimo sve ono što smatramo bitnim pri ovakvim odnosima.

  • PRIJATELJSTVO

Veliki broj prijateljstava, posebno u ranom periodu životu, se susreće sa iskušenjima. Pokačiš se sa drugaricom oko gluposti, pa ne pričate. Onda se ipak pomirite jer ne možete jedna bez druge. To je ono što je u redu među mnogim primerima ovakvih odnosa. Normalizujemo ovakve situacije do nekih malo ozbiljnijih godina kada bi već trebalo da probleme i nesuglasice rešavate razgovorom.

Međutim, može se desi da u on – off prijateljstvu previdimo iskorišćavanje. U odnosima je izuzetno bitno biti oprezan. Neki mladi ljudi imaju potrebu da druge kontrolišu ili emotivno uslovljavaju. Ukoliko primetite bilo šta slično, preporučujemo da se posavetujete sa nekim drugim prijateljem ili članom porodice. Objektivno mišljenje je neretko od velike pomoći.

  • LJUBAVNA VEZA

Za ljubavnu vezu je potrebna zrelost, koju na silu ne možemo steći. Iskustvo se ne možete kupiti, već nam ga život velikodušno poklanja. Nekada nam se neko izuzetno svidi pa mislimo da možemo da iznesemo ljubavni odnos. Za to je potrebno mnogo ulaganja i truda, koji možda nismo spremni da pružimo. Ali kada veza pukne, čežnja nam ne da mira i opet bismo sve ponovo.

Zatvorimo oči pred očiglednim znakovima zbog kojih je i prethodni put bilo osuđeno na propast, pa se upustimo u još jedan vtrlog ljubavnog neuspeha.

On&off odnos u vezi je u redu samo kada ste se razišli pa pomirili, zaista se potrudivši da radite na nedostacima vašeg odnosa. Nema ničega bez obostranog truda i želje da nešto uspe.

Međutim, može se desiti da vaša ljubav koristi vaše emocije protiv vas. Primera radi, zove vas samo kada on želi, ne poštuje vaše vreme i obavaze, raskida vrlo često i drži vas na uzici.

Koliko god bilo bolno, predlažemo da takav odnos obustavite na vreme. Može vam naneti samo bol.

Kao što vidite, on&off odnosi mogu biti uslovljeni različitim događajima. Ipak, radi održanja kvaliteta odnosa, bolje zajednički poradite na prepreci. Ako se oboje udaljite od zida pred vama, on neće nestati. Zar ne?

Uzmite tu metaforu za prevazilaženje svih minulih i predstojećih nedaća. Mi vam držimo palčeve!