Umeće flertovanja je ukorenjeno u ženskoj prirodi. Govoreći naučnim jezikom, flert je skup verbalnih i neverbalnih radnji, koje mi činimo s ciljem da pokažemo da smo zainteresovani za drugu osobu. Jezik flerta je najrasprostanjeniji način početne etape veze između dečka i devojke. Želiš da se lako upoznaješ, a da pri tom od samog početka ostaviš neverovatan utisak? Želiš da uvek imaš pažnju s muške strane i da sijaš kao brilijant u svakom društvu? Onda su ovih 10 pravila baš za tebe! Čitaj pažljivo!

1. Kontakt očima

Ženski pogled je oružje, kome ne može odoleti ni jedan muškarac. Prvo pravilo stupanja u komunikaciju sa nepoznatim dečkom u kafiću ili u parku je kontakt pogledom. Ne govori se za džabe da su oči ogledalo duše. Ponekad pogled može da ispriča mnogo više nego puste reči. Tvoj pogled mora da bude nežan i dobar, nikako streljanje očima, to ih plaši. Dovoljno je baciti zainteresovan pogled na predmet obrade, zadržati ga 2-3 sekunde, a onda sa osmehom pomeriti pogled ka dole spustivši trepavice.

2. Streljanje pogledom

Sledeći korak. Možeš sada malo i da ga streljaš pogledom. Ovo može da ne uspe na prvi put, pogotovo ako si stidljiva, zato moraš malo da provežbaš. Upali sjaj zainteresovanosti, da ti okice zasijaju a onda počni da ga gledaš pravo u oči, pa onda u usta, a onda malo niže. Glavno pravilo – ponašaj se prirodno i samouvereno i onda garantovano niko neće moći da odoli tvojim činima.

3. Nevin razgovor

Kada si već uspostavila kontakt očima, vreme je da se pređe na razgovor. Ni u kom slučaju nemoj da ga daviš sa svojim problemima, ne ispituj ga o ličnom životu i nikako ne spominji bivšeg i nesrećne predhodne veze. To će ga istog momenta oterati, ima i on svojih problema, a priča sa tomom treba da mu pruži samo pozitivne emocije. On sa tobom treba da se oseća opušteno i veselo.

4. Šale i humor

Razgovor mora da bude neutralan, neobavezna. Sad je pravo vreme da pokažeš svoj smisao za humor! Šta može biti lepše nego neobaveznog ćaskanja, koji je pun smeha. Ne zaboravi na ton i brzinu govora. Govori polako i mekano, tiho i bez nekih histeričnih ispada. To samo može da ga otera.

5. Dvosmislene fraze

Važno pravilo – dvosmislenost. Ali pazi da ne preteraš i nikako ne smeš da deluješ vulgarno, jer efekat može da bude suprotan od onoga što želimo.

6. Deli komplimente 


Svako voli da čuje pohvalu ili kompliment, to je prijatno ne samo nama devojkama. Muškarci isto obožavaju komplimente, pritom treba ih davati sa ciljem da mu se podgreje samopouzdnje i da on sve može. Ti treba da mu daš do znanja da je on “heroj”. Nema smisla da hvališ njegovu košulju ili frizuru, to je delotvorno samo na nas. Muškarci vole komplimente koji se tiču njihovog karaktera: kako ima dobar ukus, kako je hrabar, kako je pametan, fenomenalan osećaj za humor…

7. Govor tela

Sledeće pravilo flirta, naravno neverbalno . 70% uspeh flerta – je tvoje telo. Signali koje šaljemo svesno ili nesvesno mogu da privuku dečka, a mogu i da ga odguraju. Nikada nemoj da sediš u “zatvorenoj” pozi. to se u psihologiji odnosi na skrštene ruke na grudima, skršteni prsti leve i desne ruke i napeta ramena. Ako ovako izgledaš niko ti neće ni prići, a i devojka koja se tako stegla i pokušava da flertuje u najmanju ruku će izgledati čudno. Dlanovi otvoreni, telo okrenuto ka njemu, a glava pomalo naklonjena na stranu. Tako nagnuta glava govori o tome da ti pažljivo slušaš.

8. Ogledalo poze

Na prvom sastanku neće biti na odmet da iskoristiš psihološku igru ogledalo poze. Pokušaj da imitiraš poze svog sagovornika, ali ne preteruj inače kopiranje može lako da se pretvori u parodiju, a to ne želimo.

9. Tanka nit seksipila

Kako bi flert bio uspešan, vodi računa o svom izgledu. Naravno da trebaš da izgledaš poželjno, ali ne preteruj sa previše kratkom suknjom ili predubokim dekolteom. Bolje napravi elegantnu frizuru, uredan manikir i obuci usku haljinu koja ističe tvoju figuru.Što se tiče, svima nama poznatih fora, kada devojka navija pramen kose na prst, oblizuje usta i dira lančić na vratu, one potpuno osnovano mogu da se koriste, ali treba da izgledaju tako kao lagan miris skupog parfema, a ne kao jeftin miris kolonjske vode.

10. Osmeh i samo osmeh

I konačno glavni sastojak – osmeh! Ni jednom momku neće pasti pogled na neku namršten, a tim tre nema šanse da joj se obrati. Kako sme već gore pisali oni traže lakoću i pozitiv!