Ponekad se devojke toliko opterete time da im veza bude savršena, da ne primete da ljubav odjednom počne da se gubi. Evo 10 navika, koje na ovaj ili onaj način neće učiniti ništa dobro.

1Ti ponižavaš njegovo dostojanstvo

Bez obzira na to što ti misliš, da je suprotno, i da ga ti motivišeš i da mu pomažeš da bude bolji! “Kako si lenj!” ili “Pa dokle više iste greške?” – jel ti poznato ovo? Neprekidna kritika će od muškarca napraviti lenjivog mačora, koji želi samo da leži i ništa ne radi. On nikada neće hteti da preuzme odgovornost za sebe i svoju vezu, kada u startu u njega nemaš poverenja. Ali ako mu kažeš da je on veliki i sposoban, čak iako to za sada nije tako, on će odmah da skoči i krene da radi na tome, da bi se dokazao da je još bolji.

2Ti se takmičiš sa njim

“U kom smislu meni ne priliči da pijem petu čašu piva? A tebi priliči?”, – ovo je tipičan primer “takmičarske” fraze. Šta, on nije upoznat sa izrazom kao što je “ravnopravnost polova”? Zašto on može, a ja ne mogu? Drage moje, odmah prestanite tako da razmišljate i te gluposti izbacite iz glave. On se samo brine o vama, a ne pokušava da vam ograničava bilo šta.

3Žališ se na njega njegovoj mami i drugaricama

Za svakakve sitnice i ne samo to. Jednostavno zapamti da će te se pomiriti, sve ćeš zaboraviti, a mama i drugarice će uvek pamtiti kakav je on “prokleti nesposobnjak”.

4Ti očekuješ u svakom satu dokaze njegove ljubavi

Šta ako se on opusti i prestane da te voli? Zato, da se to ne bi desilo, ti počinješ da se ponašaš kao pirat: otimanje! Možda bi trebalo da malo ohladiš i pustiš ga da diše, da i sam oseti potrebu za tobom. Ako stalno tražiš pažnju, sputavaš ga da sam ima refleks da je samoinicijativno pruži.

5Kažnjavaš ga seksom

Za svaku sitnicu ti ga kazniš tako što ga lišiš seksa? Ne brini, predugo nećeš morati da ga mučiš – brzo će pobeći od tebe. Za momke je seks fizička neophodnost, i onda kada njegova devojka odbije da mu da to bez čega ne može – za njega je to stres i šok.

6Pokušavaš da ga izmanišulišeš

Osnovni cilj manipulatora – da dobije ono što želi, a pritom uopšte da se ne brine o tome, da li će da ostvi utisak da je iskoristio nekoga. I fraza “Ti ćeš to da uradiš radi mene, ako me voliš?”- je najčešće korišćena kod devojaka-manipulatora. Naravno svi smo mi ponekad manipulatori, ali moramo biti umereni u svemu pa i u manipulaciji. Ne treba preterivati!

7Ti kontrolišeš njegov budžet

Ovo je najgore što može da se uradi da bi se ubila muška ličnost. Ako imaš ovaj običaj, možeš odmah da se pomiriš da pored sebe nikada nećeš imati jakog i svemogućeg partnera, jer oni ne trpe ovu vrstu autoriteta.

8Ti sve hoćeš da radiš sama

Niko ne sumnja da ti ne bi znala da popraviš česmu ili zameniš sijalicu! ALi ko će onda da bude slabiji i bespomoćan, koga treba čuvati i o kome treba brinuti i nositi u naručju? Tačno tako, ti sigurno nećeš.

9Ti pokušavaš da ubrzaš odnos

Po planu koji si isplanirala kada ste se prvi put poljubili, sada posle 6 meseci veze bi već trebalo da se čujete 10 puta na dan i da se viđate svaki dan. Tvoje viđenje idealnog života i idealne veze nigde nije spomenuta njegova želja i njegova vizija vaše veze. Možda je vreme da se plan i program izanalizira iznova i prošire rokovi?

10Govoriš mu da takvih kao on možeš da imaš hiljadu

Ako on ne opravdava neko od tvojih ošekivanja, ti puštaš poslednje oružje. Šta reći ovde, možemo da ti posavetujemo jedino da se staviš na njegovo mesto i zamisliti, šta bi ti uradila da on tebi kaže tako nešto?