AH TA LJUBAV, KAKO BITI PAMETAN

Ljubav je dvosmerna ulica. Funkcioniše samo kada se dva zaljubljena bića nadju na pola puta. To znači 50:50, nikako 25:75 ili 60:40! I jedna I druga strana mora da uradi svoj deo  da bi ljubav živela I da bi veza bila jaka.

DESET NAČINA DA BUDEŠ PAMETNA U LJUBAVI!

1.

Nemoj da se primiš na to kako se osoba  predstavlja. Slušaj sebe. Imaš dobru procenu I nemoj da se bojiš da je iskoristiš.

2.

Nikad se ne zadovoljavaj manjim nego što zaslužuješ. Tvoji standardi su visoki zato što vrediš. Ako vrediš za 10 nadji nekog ko vredi isto za 10 (ili bar za 9)

3.

Nemoj da slušaš šta drugi pričaju o tvojoj vezi. To je ipak TVOJA veza. Ljudi mnogo vole  da ogovaraju I ono što kažu možda nije istina, a može da ti rasturi vezu.

4.

Novac ne može da kupi ljubav. Pokloni mogu da te razvesele, ali nemoj da te zaslepe. Ako je to prava ljubav, materijalne stvari ne mogu da ti zamene osećanja.

5.

Koristi zaštitu! Možeš da ga voliš, ali prvo treba da voliš sebe. Da li si znala da svake godine vise od tri miliona tinejdžerki uzrasta od 16-19 godina dobiju neku seksualno prenosivu bolest????

6.

Imaj samopouzdanja. Nemoj da budeš sa nekim samo da bi ti taj podigao samopouzdanje.  Uvek budi svoja, nemoj da zavisiš ni od koga.

7.

U vezi nikad nemoj više da daješ  nego što dobijaš. Ukoliko misliš da daješ previse sebe to je  verovatno  tačno.  Promeni se odmah!! Odnos mora uvek biti 50:50

8.

Ne smeš da gledaš nasilje kao ljubav. Ukoliko neko podigne ruku na tebe to nije ljubav.

9.

Nemoj da dozvoliš da te neko iskorišćava. Ukoliko te voli onda mora da te poštuje I fizički I mentalno.

10.

Nemoj da očekuješ da u ljubavi sve cveta. Spremi se I na teške trenutke, raskide možda I neke suze. Ljubav je nešto što se uči celog života!!!!