Kapa nije više samo odevni predmet koji čuva našu glavu od zimoće. Kapa je postala nezaobilazni modni detalj svake devojke. Danas mogu da se nađu kapice, šešir, šubare za svaki ukus i stil, a evo i 5 razloga zbog kojih treba zimi nositi kapu! Nisu svi razlozi zdravstvenog karaktera, ne brini!

SAČUVAJ SVOJE UŠI

Ako je hladno, duva vetar ili pada sneg, a ti si još upravo oprala kosi i ideš napolje, obavezno staviti kapu na glavu. Bolest uha nije ni malo prijatna

MENINGITIS

Od hladnoće glava može da ozbiljno da nastrada. Ne plaše nas za džabe od detinjstva ovom bolešću. Naravno ova bolest se ne dobija isključivo od hladnoće, ipak je to zapaljenje moždane kore. Ali ako imaš slabiji imunitet i glavu na hladnoći bez kapice, nije isključeno da se razboliš. Zato ne rizikuj, nađi za sebe nekoliko vrsta gotivnih kapica i budi u trendu.

POSLE GRIPA

Ukoliko si tek preležala grip ili prehladu, ako ne želiš ponovo da prolaziš kroz isto, izvoli, kapa je pravi spas!

OPADANJE KOSE

Mnoge devojčice misle da ako ne nose kapu njihova prizura neće da nastrada. Međutim, to je greška. Naravno bez kape frizura neće da nastrada, međutim, zbog mraza i vetra struktura kose će biti ugrožena.

MODA

Danas se kapa nosi i samo radi estetskih razloga, ne mora da se skida ni u zatvorenom prostoru, može da bude zanimljiv modni detalj, koji će upotpuniti ceo imidž. A takođe može da bude od koristi da sakrije prljavu kosu, ako nisi stigla da je opereš.

Evo i nekih naših predloga kako može kapa da izgleda skroz cool