IMG_5859Lajkovi, komentari, poruke…. Sta njegovo online ponasanje govori o njegovim osecanjima??

Otkad se flertovanje preselilo u virtuelni svet, svi se trudimo da desifrujemo lajkove, komentare, poke, zahteve za prijateljstvom i ostale mehanizme društvenih mreža.

Svako vece se dopisujete, ali kada se sretnete u školi, jedva izusti ‘cao’ – je li ti poznat takav scenario? Ponašanje u stvarnom i virtuelnom životu može se mnogo razlikovati što nas dodatno zbunjuje.

Kako bi lakše provalila koje su njegove namere, napravili  smo kratki vodič koji bi ti mogao pomoći:

Do sada ti je lajkovao sve slike, ali odjednom je prestao

Secas li se pesme Katy Perry ‘Hot n Cold’? Ni slavna prvacica ne može da shvati sta se tacno krije u glavi pripadnika muškog pola! U svakom slučaju priznajemo da je jako iritantno kada te obasipa pažnjom, a onda iznenada nestane. Jedino sta možeš da ucinis u ovoj situaciji je da ne razmisljas previše. Da li se ohladio? Možda samo ima lošu nedelju? Sta ako se zaljubio u neku drugu devojku? To su pitanja koja će ti se motati po glavi i uznemiravati te, a odgovor ionako nećeš dobiti. Duboko udahni, smiri se i daj mu malo vremena. Ako mu se sviđaš, ponovo će se javiti u nekom razumnom vremenu. Ako ne, ko ga šiša onda!
Iznenada te skinuo s liste prijatelja

Tracevi kruze da je Rita Ora prekinula s jednim dečkom tako što ga je ‘unfollow’ na Instagramu – možeš li zamisliti ružniji scenario? Ako si primetila da te ‘unfriend’, proveri da li je sklonio još ljudi s liste prijatelja. Možda je odlučio da sreze listu. Ako to nije slučaj, seti se vašeg poslednjeg razgovora ili dopisivanja – možda je to razlog? Da li si uradila nešto što ga je povredilo? Ako je odgovor ‘ne’, uvek ti ostaje opcija da ga pitaš otvoreno bez okolišanja. Zrela i normalna osoba će odgovoriti, a ako te ignorise, onda imaš posla sa balavcem za kojim ne treba da zalis.

Stalno ti komentarise statuse i lajkuje fotke

Ako postoji pokazatelj da mu se sviđaš, lajkovi i komentari su definitivno dokaz njegove simpatije. Prijateljice će ti sigurno lepiti srca na profilnu fotku, ali decaci to ne rade tako često – osim ako im se neko jako sviđa. Jedino sta trebaš da proveris da li lajkuje i komentarise fotke i svim drugim devojkama jer ako se radi o tome – naletela si na ‘igrača’.

Video je tvoju poruku, ali nije odgovorio

Priča zvana ‘seen’, svima je poznata. Ako je video tvoju poruku, zašto ne odgovara? Razlozi mogu biti različiti; možda je baš kasnio u školu, možda je igrao najdražu igricu u trenutku kada je pročitao poruku, možda mu se ispraznila baterija, a možda ga jednostavno nije briga. Sacekaj,  u zavisnosti  koliko dugo ne odgovori, ti  ćeš shvatiti da li mu se sviđaš. Svakome se može desiti da je u gužvi, ali posle nekog vremena bi ipak trebao odgovoriti. Ti si prebacila lopticu njemu, a sada je njegov red.