fbpx
Naslovna LEPOTA ŠMINKA KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU TONIRANE, BB I CC KREME?

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU TONIRANE, BB I CC KREME?

Poslednjih godina su preplavili tržište proizvoda koji, uprkos njihovoj popularnosti, mnoge devojke još uvek ne znaju svrhu. To nije uopšte neobično, kao i zbunjujuće mnoge bočice i veoma slični proizvodi na policama. Koja je tajna, otkrila nam je i make-up artist Katarina Smiljanić.

Početke kozmetičke industrije obeležila su dva proizvoda bez kojih ne možemo ni danas – puder i hidratantna krema. Hidratantna krema je najpopularniji proizvod preparativne kozmetike, dok razne vrste pudera omogućavaju različite mogućnosti prikrivanja nepravilnosti. Kompaktni, u kamenu, tečni – manje je važno, jer je osnovna funkcija pudera bila prikrivanje, dok se nega postizala korištenjem kreme.

eye-makeup-2

“Danas postoje BB kreme, CC kreme i tonirane kreme, ali treba uzeti u obzir da nisu svemoguće. BB i CC kreme bi nazvala posebnim vrstama pudera. BB kreme su nešto lakše teksture i manje prekrivne snage, ali nemojte se dati zavarati. Ako dobro prekriva, slobodno proizvod možemo svrstati u kategoriju pudera”, objasnila nam je Kaća.

Tonirane kreme izašle su iz mode

Kako se kozmetička industrija razvijala, tako je privlačila sve veći broj žena sa sve specifičnijim potrebama. Za potrebe mlade kože i žena kojima nije potrebno jako prikrivanje stvorena je prva tonirana krema. Njeno prikrivanje je slabije, gotovo neprimetno, stoga idealno za žene koje imaju problema sa suvom kožom i manjkom hidratacije, ali inače imaju uredan ten.

BB kreme su osvojile svet pre nekoliko godina, pa je česta predrasuda da potiču iz Južne Koreje. Međutim, njihova domovina je Njemačka gde su dermatolozi razvilili proizvod koji će pacijenticama nakon tretmana laserom pružiti dovoljno nege, ali i prikriti crvenilo. Čak i samo ime u prevodu znači “balzam za nepravilnosti” (Blemish Balm).

6628138
BB kreme su svojom teksturom nešto gušće, imaju malo jače prikrivanje od tonirane, ali i niz sastojaka koji mogu biti anti-ageing, boriti se protiv akni i mitisera, davati sjaj koži. Neki idu čak toliko daleko da tvrde kako je njihova BB krema zamena za sve ostale proizvode za lice kao što su dnevna krema, serum, baza za šminkanje, puder i korektor. Dakako, rečima proizvođača ne treba uvek verovati i činjenica je kako će vaše zadovoljstvo BB kremom, kao i svakim drugim proizvodom, najviše zavisiti od vašeg tipa kože.

CC kreme su najnoviji trend u ovoj kategoriji proizvoda i zapravo u svom imenu kriju naziv “kontrola boje” tj. Color Control. One su naprednija verzija BB krema kod kojih je naglašena upravo njihova negujuća uloga. CC kreme imaju sve negujuće karakteristike BB kreme, ali i jaču prikrivnu moć. Neke čak prikrivaju u nivou pudera srednje jačine što ih čini idealnim za žene s jačim nepravilnostima.

phytomercc

Zamke i problemi

Mnoge žene očekuju čuda kada kupe BB ili CC kremu, jer je većina njih upoznata sa efektima toniranih krema i očekuju nešto više. Najveća zamerka koja se prepisuje BB kremama dostupnim u Srbiji je loš izbor nijansi, jer većina brendova ima tek dve nijanse – svetlu i srednju, koje nisu koordinirane s oznakama ostalih proizvoda pa je tako svetla nijansa BB kreme često srednja nijansa u kategoriji pudera. Čest problem je i oksidacija tj. promjena boje na licu nakon nekog vremena, kao i javljanje neželjenog sjaja i masne T-zone. U inostranstvu je izbor nijansi mnogo veći, baš kao i izbor BB krema za razne tipove kože.

Ono što mnoge devojke razočara je da im se čini kako njihova BB krema nestaje brzo s lica, posebno ako se ranije nanese hidratantna krema te je važno pronaći onu koja teksturom odgovara našem tipu kože, željenom efektu, ali i u dobrom je odnosu s našom svakodnevnom negom.

CC kreme su kod nas totalna novost, ali već idu stopama BB krema. Jače prikrivanje čini ih odličnom zamenom za puder i idealnom kombinacijom između njega i BB kreme. Proizvođači su čak rešili i problem manjka nijansi, ali to i dalje ne znači da se radi o savršenom proizvodu koji će sve zadovoljiti.

CC kreme je kod nas još uvek nešto novo i teško ih je naći. Spoj nege i poprilično jakog prikrivanja, mnoge devojke su u njoj pronašle svoj omiljeni kozmetički proizvodi. Bez obzira na njihovu popularnost, velik broj devojaka i dalje u torbici ima i puder, jer starih navika se teško rešiti, a i mnoge više veruju klasičnim proizvodima nego novitetima kojih je iz dana u dan sve više.

cc_creamAko nisi sigurna i ne možeš da se odlučiš, naša topla preporuka je PHYTOMER CC Krema.

SKIN PERFECTING CREAM SPF 20

Good Complexion Moisturizing Treatment

Ova glatka krema sa ultra – prirodnom bojom kombinuje sve performanse: negu kože sa magijom šminke. Njene nijanse su pogodna za od bledog do srednjeg tona kože.
Od prvog nanošenja, nedostatci na koži se ublažavaju, ten je čistiji i koža je bukvalno poboljšana. U roku od mesec, koža je negovana i savršeno hidrirana.