Umetnost šminjkanja danas je dostupna svima, a da bi smo se našminkali zaista efektno, prostije je nego što se čini. 

miss6Teen vam je prikupila najefektivnije trikove, koji će vam pomoći da uvek ostanete na vrhu i našminkate se tako, da svi misle da vas je šminkao profesionalni šminker.

 

1Contouring lica

Savršena šminka se zasnima na savršenoj osnovi. Verovatno ste se naslušale o fenomenalnom contouringu lica, koje bukvalno menja lice do ne prepoznatljivosti. Iako sam contouring zavisi od oblika lica, najvažnije je pridržavati se jednom zajedničkom pravilu – zatamnjujemo one delove, koje želimo da sakrijemo, a posvetljujemo one, na koje želimo da skrenemo pažnju.

2Oblikujemo obrve na dva načina

Ovako, zapamtite dva pravila:

  • Širina obrve treba da bude ista kao širina gornje usne. Široke obrve su dobre, ako imate krupne oči i hoćete da izbalansirate lice. Ali ako su vam oči male, rizikujete da izgledaju još sitnije nego što jesu.
  • Imajući u vidu razmak između obrve i oka. Ako su vam obrve visoko pozicionirane u odnosu na oko, široke će pomoći da izbalansiraju proporcije lica. Ako je razmak do oka kratak, onda obrve treba da budu tanje, inače će lice delovati namrgođeno.

3Iscrtavanje alajnera

Нарисовать стрелку качественно, проведя одну ровную линию, — слишком сложная задача. Но если у вас под рукой нет ничего, кроме, собственно, подводки, попробуйте проставить несколько штрихов или точек, по которым вы сможете ориентироваться и двигаться.

4Ako se šminkate u komforu svoga doma, koristite kašiku

Ovo je najprostiji i najbrži način, koji greške svodi na minimum.

5Ne zaboravljamo ni na plastičnu karticu

 

Druga moguća varijanta — to je ili vizitkarta ili plastična kartica. Najvažnije je namestiti pravilno pravac, sve ostalo će da ide glatko.

6Da ne bi držali previše stvari u rukama, selotejp je rešenje

7Da bi trepavice duže ostale zavijene, koristimo fen

8Izbegni slepljene trepavice

9Postoje dva načina da usne izgledaju punije

Mogu da se uokvire svetlim konsilerom (korektor). Ili posvetleti usne posredini pa tek onda naneti sjaj ili karmin.