Bila si zaljubljena u njega mesecima pre nego što te je prvi put pozvao da izadjete. Kada ste se, konačno, smuvali svi prijatelji su mislili da ste savršen par, a vas dvoje ste postali nerazdvojni i teško ste mogli da zamislite život jednog bez drugog.

Prošlo je neko vreme, stvari su se promenile i ti, već, jasno sebe vidiš bez njega u budućnosti. Ma koliko teško bilo za poverovati, ne sviđa ti se više i želiš da se izvučeš iz te veze, koju si ranije, tako žarko želela.

Kraj svake veze, dobre ili loše, uvek je tažak i bolan. Dobro razmisli, šta želiš?! Defininiši šta je to u vezi što te čini nezadovoljnom. Kada tačno znaš šta je to, tada možeš da odlučiš da li želiš da to popravljaš i menjaš, ili definitivno stavljaš tačku na sve. Neki se problem lako rešavaju (želiš više slobodnog vremena za sebe I svoje društvo…), a, neki nikako (nenormalna ljubomora…).

Ako si donela čvrstu odluku da ipak raskineš, moraš da se suočiš sa njim i to da mu kažeš. Isplaniraj kada i gde ćeš se sresti sa njim. Ako ste u svađi, ili si jako ljuta na njega, sačekaj da se malo smire strasti.

Raskidi preko telefona, ili e-mail-a su lakši, ali su isto tako izraz nekulture i nedostatka poštovanja. Zato ti ostaje samo susret licem u lice. Neka to bude na nekom mirnom mestu gde niko ne može da vas prekida, jer ti ne trebaju scene i ispadi.

Budi iskrena i direktna. Jasno mu stavi do znanja da je vezi kraj. Ne ostavljaj prostora za nedoumice i lažne nade. Nemoj nikoga da kriviš, niti sebe da pravdaš. Važno je da zapamtiš: to je neko ko ti je mnogo značio do skoro, i ako nije ispunio tvoja očekivanja, i on i dalje ima osećanja.

Ako već imaš nekog drugog u planu, nema potrebe da mu o tome pričaš sada i dodatno ga povređuješ, posebno ako on poznaje tu drugu osobu.

Uostalom vaša veza je svakako zavšena i svako kreće svojim putem.