Kada nam se neko dopadne obično smo spremni da uradimo sve kako bi smo mu se dopale.

Pa čak i da promenimo sebe, i da se odreknemo onoga što nas čini nama samima. Ali postoje stvari koje ne smemo ni pod tačkom razno da promenimo! Skupili smo 10 takvih stvari.

1Tvoji prijatelji

Velika istina: momci dolaze i prolaze, a prijatelji ostaju sa tobom zauvek. Ako, da bi se dopala nekom dečku, moraš da promeniš svoje društvo na neko gotivnije, bolje promeni dečka.

2Tvoja ličnost

Ti zaslužuješ da te vole zbog toga kakva jesi. Loša ideja je da se pretvaraš da si neko drugi, da bi mu se dopala. Svejedno dugo nečeš izdržati, a i zašto bi. Budi to što jesi i ponosi se time.

3Tvoja interesovanja

Mažda vodiš svoj beauty-blog. Ili voliš da gledaš horore. Ili da crtaš stripove ili možda skupljaš magnete. Nije važno šta voliš da radiš. Tvoja interesovanja su to što te čini jedinstvenom i neponovljivom. To je pod jedan. A pod dva, to ti pričinjava zadovoljstvo. Da li vredi da se odrekneš svega toga radi deška, sa kojim još nije ni izvesno da li će da uspe? Ako mu se ti dopadaš, on nikada neće od tebe tražiti da se odrekneš onoga šta tebe zanima. On će razumeti koliko je to za tebe važno.

4Tvoje religiozne ili političke stavove

Tvoja ubeđenja karakterizuju tvoju ličnost. Pa čak da se on sa nešim ne slaže, mora da prizna, da tvoja vera i politički stavovi, čine tebe takvu kakva si. I naravno da nije obavezno da ste iste vere, u svakom slušaju o tome možete da mislite kasnije, kada veza pređe na viši nivo. Ali i ti pamti da prema tuđim stavovima i ti moraš da se ponašaš sa poštovanjem.

5Tvoj ukus za muziku

Nema smisla da kriješ od njega da obožavaš Bibera. I bezveze je da se pretvaraš da ti se sviđa, ono što sluša on, sem ako ti nije zaista tako. Jednostavno, dogovorite se, ko će kada da pušta muziku: danas – ti, sutra – on. Možda će i on da zavoli Jstina 🙂

6Tvoj ukus za sve ostalo

Na kraju krajeva, najnormalnije je da se ukusi razlikuju. Ti voliš romantiku, on se loži na trilere, ti voliš ljubavne romane, on – krimiće. Kakve to veze ima, ako je vama super zajedno? Vi možete da imate skroz razlišit ukus i da se sviđate jedno drugome. Tako se jednostavno dopunjavate.

7Tvoj fizički izgled

Ti voliš pink boju i sa zadovoljstvom je nosiš svaki dan. A dečko ti govori da je crna super boja. Znaš li šta je to? To je ozbiljan alarm! Tvoj dečko ne treba da pokušava da te menja. Treba da mu se dopadaš takva kakva jesi sada. Ići na kompromis nije loše, ali oblačiti se i šminkati se samo onako kako se sviđa njemu, to je užasno.

8Tvoje telo

Moždva tvoj izdajnički šapat u glavi tvrdi da ako bi bila mršavija ili malo višlja, tebi i tvom dečku bi sve bilo bolje. Ali u relnosti sve su devojke divne. To ne zavisi od veličine konfekcijskog broja. Seksipilnije su one koje su sigurne u sebe i ne stide se svog tela, čak iako je ono daleko od manekenske građe.

9Količina novca tebe i tvojih roditelja

Ako se zabavljaš sa dečkom koji ima mnogo više nego ti, može da ti padne suluda ideja na pamet da zaradiš mnogo novca kako bi bila na istom materijalnom nivou sa njim. To je jako loša ideja. Kao prvo, teško da možeš da zaradiš više od njegovog tate. A drugo – zrelo razmišljanje je to da trezveno prihvatiš svoj materijalnu situaciju i iskreno mu priznaš, da ne možeš da dozvoliš sebi VIP ložu za neki koncert ili slično.

10Tvoj raspored

Kada se upoznaješ sa novim, simpatičnim dečkom, ogromno je iskušenje ostaviti sve i posvetiti svaki trenutak njemu. To je loša ideja. Kao prvo, on može da nestane jako brzo, tako da ne treba rušiti planove koje si imala sa drugaricama zbog njega. A kao drugo, mnogo će te više centit, ako vidi da držiš do sebe i da ne može on baš sve kad on hoće.