Amerikanke Dixie i Charlie D’Amelio su doživele svetsku slavu zahvaljujući aplikaciji Tik Tok.

Zarađuju više nego prosečne osobe koje su školovane za svoj poziv. Njihova lica su prepoznatljiva širom sveta, a trendovi koje postavljaju jednako praćeni.

Charlie je mlađa i, kako navodi za strane tabloide, tvorac ideje snimanja za ovu aplikaciju. Neosporivo je da je, zahvaljujući njima dvema, broj posetilaca Tik Toka narastao.

Dixie je osamnaestogodišnjakinja koja se još bavi sportom i modelingom. Njen san je ostvarenje u hokeju, koji ju je pratio kroz celu srednju školu.

Njihova internet popularnost im je pružila mnoge druge prilike. Ostvarile su saradnju sa makeup tvorcima Morphe, kreirajući Morphe 2 – podbrend. On se bavi stvaranjem šminke koja pruža nežniji i prirodniji izgled. Dixie je o tome rekla „Mi ne skrivamo ništa od naših fanova, zato želim ovo da poručim. Naš cilj je da mlade devojke shvate da su nesavršenosti u redu, čak poželjne. Zato forsiramo što blažu šminku, koja ne skriva prirodnu lepotu.“

Ono što ove dve tinejdžerke pokreće je podrška koju osećaju sa svih strana. Od svojih fanova, preko prijatelja pa do porodice. Čak su se njihovi roditelji, Marc i Heidi, oprobali u ulozi tiktokera. „Da mi je neko rekao da ću ovo uraditi, ne bih verovao“, kazao je Marc jednom prilikom kroz smeh. Sestre navode otvorenost njihovih roditelja ka novim, neistraženim poljima koje javnost pripisuje kao „odlike mladih“.

Heidi ima preko 600.000 pratilaca, a Marc 1.5 miliona!

Dixie i Charlie svoj položaj i uticaj shvataju veoma ozbiljno. Iako vrlo mlade, trude se da ne zloupotrebe poverenje svojih fanova. Podržavaju razne projekte koje odišu pozitivom, zdušno se borivši protiv seksizma, rasizma i opšte mržnje koja vlada među ljudima. Kako su jednom prilikom rekle, žele da doprinesu promeni sveta na bolje.