Postoji opšta zabluda da su najbolji prijatelji ženama brilijanti. Ali istina je ta da je najbolja prijateljica ženi zapravo tašna. Mala ili velika, klasična ili sportska, u jednoj boji ili šarena, ona u sebi čuva mnoge tajne i uvek je uz svoju gazdaricu.

Torba je aksesuar u stajlingu svake devojke. Pravilan izbor torbe je pravo oružje u rukama svoje gazdarice. Ona je važan detalj svakog stajlinga, obavezno privlači pažnju mladića i izaziva zavist kod devojaka.

Nepravilno izabrana torba može da pokvari utisak. Da bi bila neodoljiva, neophodno je da ispratiš pravila, koja će ti pomoći da izabereš pravu torbu:

Pravilo broj jedan – štedeti na torbi ne smeš nikako

Jeftina i nekvalitetna torba odmah upada u oči, izgleda ružno i kvari ceo utisak. Utisak okruženja zavisi od tvog celokupnog izgleda, a to nije samo garderoba, nego i aksesuari, među kojima torba zauzima vodeću poziciju.

Tako da je tačno kada kažu da cena torbe mora biti veća od njenog sadržaja.

Pravilo drugo – veličina i oblik

Važan momenat je veličina i oblik, a još jedna od glavnih stvari je praktičnost. U nju treba da stane sve najneophodnije.

Svima je jasno da ženska torba čuva svašta, od karmina do rezervnih cipela. Ali ne treba kupovati veliku torbu grube forme. To je veliki rizik da se uništi ženstvenost i izgubi prefinjenost.

Pravilo treće – torba mora da bude udobna

U današnje vreme postoji stvarno ogroman izbor torbi: dzak, pismo, na rame, klasične, velike, male, za plažu, zimske, letnje…

Kada kupuješ torbu uzmi je u ruku, stavi je na rame i uveri se da li je zgodna, jer ipak će te ona pratiti tokom celog dana.

Četvrto ne manje važno pravilo – sezona

Torba od krzna ili ranac nisu umesni leti, što neznači ako je kraj zime a naletiš na dobru zimsku torbu da ne treba da je kupiš. Naprotiv, u to vreme godine može da se kupi jako povoljno kvalitetna i dobra torba, koja može da sačeka sledeću sezonu u garderoberu.Isto tako pletena ili cvetna torba se ne nosi zimi.

Iz tih razloga torbi, torbica, rančeva treba imati puno i one će ti služiti dugi niz godina.

Peto i najvažnije pravilo – nikako FEJK!

Fejk torba ne dolazi u obzir. Prvo jer se iz aviona vidi da je fejk, samim tim stiče se utisak da si iskompleksirana. Druga stvar ako neko nosi Louis Vuitton od par hiljada evra, taj sigurno se neće voziti autobusom ili nositi neku prosečnu jaknu i cipele, znači automatski govoriš o sebi “Ja nosim fejk torbu jer sam kompleks”.. Zato je bolje kupiti kvalitetnu torbu od manje poznatih brendova nego se blamirati…