Leto nam se bliži i vreme je da izabereš novi kupaći kostim. Svi već razmišljamo samo o šopingu koji obuhvata i japanke, sandale, majce i suknjice. Svima je već poznata noćna mora kako da pronadješ idealan kupaći. Kupovina ove obavezne ‘krpice’ za kupanje uopste nije laka.

Postoje različite stvari na koje trebaš da  obratiš pažnju za vreme letnjeg šopinga i zato ti otkrivamo  koje su greške pri njegovoj kupovini i kako da ih izbegneš:

Previše se koncentrišeš na veličinu koja piše na etiketi

Baš kao i kod farmerki, veličine kupaćih variraju od radnje do radnje. Najveći krivci za to su brendovi kupaćih kostima jer dok smo za jedan brend veličina `L` za drugi smo `M`. Ono šta bi trebala da uradiš je da isprobaš nekoliko veličina različitih brendova i tako vidiš šta ti stvarno najbolje stoji.

 Isprobavaš celi kupaći u istom broju umesto da probaš različitu veličinu gornjeg i donjeg dela.

Uglavnom nam retko kada odgovara ista veličina gaćica i gornjeg dela pa zato bi to uvek trebalo da isprobaš odvojeno. Ako želiš da kupiš uparenu veličinu bikinija uglavnom moraš da budeš ta srećnica koja ima velike grudi i male kukove ili velike kukove i male grudi. Iz tog razliga  su se neki brendovi odlučili da rade prilagodljive veličine oba dela.

Nerviraš se oko toga da li si `u trendu` Trendovi su zanimljivi za eksperimentisanje, ali kada se radi o kupovini kupaćeg, o tome uopšte ne bi trebale da razbijaš glavu. Bikiniji koji su popularni među slavnim devojkama mogu da izgledaju udobno, ali ako se ti u njemu osećaš neprijatno, veruj da to nije vredno! Umesto kupovine trendy, a neudobnog kupaćeg, isprobaj više različitih stilova i pronađi onaj koji tebi najviše odgovara.

Nosiš obuću koju je teško izuti pri isprobavanju kupaćeg

`Slip on` patike trebaju biti tvoj najbolji prijatelj kad kupuješ kupaći kostim, jer se vrlo lako izuvaju, ali i obuvaju. Kada isprobavamo kupaće moramo da se izujemo sto puta, a to može biti smor ako na nogama na primer  imamo visoke štikle.

image

Kupuješ za vreme PMS-a

Iako možda ne patiš od velikih grčeva i otečenosti, bez obzira PMS donosi grozne promene raspoloženja i može da ti upropasti šoping. Obzirom da smo ekstra osetljivi prije ciklusa, PMS nije pravo vreme za kupovinu kupaćeg jer nam neki  može biti skroz cool, a za tri dana shvatiš da ti je ružan.
Dok isprobavaš kupaći gledaš se samo na jednom svetlu.
Ako ti nije neprijatno, najbolje bi bilo da izadješ iz kabine za presvlačenje i da vidiš kako kupaći izgleda i na drugačijem svetlu. Obično se radi o totalno drugačijem svetlu  pa zato samo tako možeš dobiti potpuni utisak kako kupaći izgleda, da li ti stoji dobro  i da li si zadovoljna sa njegovom bojom.