Kraljevski red vitezova poziva mlade ljude viteškog duha, plemićkog ponašanja i snažne vere u viteštvo u kulturi, umetnosti i sportu, da se pridruže Festivalu viteštva sa najdužom tradicijom – Vitez FEST-u 2019 (20. – 21. april, Kalemegdan, «Nedelja viteštva» 15.- 19. april).

“Vitez Fest” je međunarodni viteški festival koji se, u saradnji sa Gradom Beogradom, Beogradskom tvrđavom, Turističkom organizacijom Srbije i Turističkom organizacijom Beograda, a sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, pod pokroviteljstvom Nj.K.V Kneginje Linde Karađorđević, održava na veliki praznik dece – Vrbicu / Cveti na Beogradskoj tvrđavi. Pod sloganom: “KLINCI I KLINCEZE, POSTANITE PRINČEVI U PRINCEZE!”, oživljava pravu modernu interaktivnu bajku. Vitezovi, plemkinje, prinčevi i princeze u srednjevekovnim odorama, na prostoru viteškog Beograda iz 15. veka, mnogobrojnim posetiocima, turistima, medijima predstaviće Srbiju u novom ruhu – kao zemlju viteštva u svim segmentima društva.

Tražimo vitezove, plemkinje, prinčeve, princeze koji će verodostojno prestavljati vitešku Srbiju Despota Stefana Lazarevića i opravdati poverenje i pokroviteljstvo Knjeginje Linde Karađorđević i njenih Prinčeva Đorđa i Mihajla.

Volontiranje se može obavljati u sledećim sektorima:
1. Sektor programa
2. Sektor produkcije
3. Sektor marketinga
4. Sektor administracije

Opis zaduženja:

Trajanje angažovanja: 10.02. – 10.05.

Kampanja: Asistiranje u PR-u, izradi aplikacije, menadžmentu organizacije, audio i video produkciji, scenografiji, kostimografiji, novinarstvu, promociji na internetu preko društvenih mreža i po određenim lokacijama u gradu, volonteri u odeždi Vitez Festa(brendirane majice, viteški kostimi, plemićke odore, fotografisanje  i komuniciranje sa decom, turistima i prolaznicima, deljenje flajera, poziranje i sl)

Radno vreme: U zavisnosti od zaduženja 2-4 sata dnevno, a može i po dogovoru(09 – 22:30č)

Na samom festivalu: Asistiranje u svim sektorima festivala (PR, novinarstvo, doček i koordinacija učesnika i saradnika, komunikacija i razmena informacija i novosti sa posetiocima, čuvanje štandova, šatora, vrednih stvari, tehničko asistiranje kod bine, prenošenje i nameštanje bezbednosnih ograda, pomaganje u nameštanju štandova, izložbenih prostora, maketa, donošenje i odmošenje hrane i pića saradnicima i sl.

Radno vreme: 2-6 sati dnevno (po dogovoru 08 – 21č)

Svi volonteri će dobiti sertifikat.

Način prijave: Kraću biografiju (sa fotografijom) poslati na mejl adresu volonteri@vitezfest.org. Molimo da u prijavi navedete slobodno vreme koje možete posvetiti festivalu(na dnevnom nivou fizički i onlajn).U nadi, veri i ljubavi da ćemo se sabrati oko ovog viteškog projekta, želimo vam vitešku dobrodošlicu!

Fejsbuk strana: https://www.facebook.com/vitezfest/
Sajt Vitez Festa: http://vitezfest.org/srb/
Sajt Kraljevskog Reda Vitezova: http://www.kraljevskiredvitezova.org/