Danas, Sean Carter, poznat kao Džej Zi (JayZ),a velika zasluga za njegovu popularnost je njegova supruga, Beionce, koja je podržavala svog muža najbolje što je mogla. Međutim, sama Beionce ne bi postala ono što je sada, bez pomoći J. Z. Miss6Teen – o ljubavnoj priči ovog divnog para.

ROMAN SA TAJNAMA

Priča o romanu Šona Cartera i Beionce Knovlesa nije samo roman, već roman sa mnogo tajni. U smislu da su neki od detalja – kada je, na primer, počelo muvanje budućeg bračnog para – niko osim njih samih ne zna i ne govori. Nije iznenađujuće da su zapadni mediji, pričajući o ljubavnoj priči ovo dvoje poznatih ličnosti, ponekad pretvarali u detektivsku priču sa više pitanja nego odgovora.

Jai Z i Beionce se poznaju još od 1997. godine. Ovo je jedna verzija. U intervjuu koji je reper dao 2007, on je spomenuo da je Beioncea upoznao “pre tačno deset godina”. Zauzvrat, 2008. godine, u razgovoru sa novinarom, pevačica je priznala da je “imala 18 godina kada smo se prvi put sreli, a 19 kada smo počeli da se zabavljamo”. S obzirom da je Beionce rođena 4. septembra 1981. godine, ispostavlja se da se upoznavanje budućeg para dogodilo 1999. godine, a roman je počeo godinu dana kasnije. Ko je od njih u pravu, a ko zbunjuje (svesno ili ne), mi to ne znamo. Čini se da čak ni Beionce ne pamti sve.

“U početku smo bili  samo prijatelji. Prošlo je oko godinu i po pre nego što smo imali prvi romantični sastanak. Pola godine smo se samo čuli telefonom.” – rekla je jednom prilikom Beionce. Na kraju, počeli su da izlaze godinu i po dana nakon zabavljanja? Evo je još jedna nedoumica.

Ono što znamo sigurno je da se 1999. godine Jai Zee poziva na Destini’s Child, trio u kojem je Beionce pevala u to vreme, u njegovom Lobster i Scrimp. A 2000. godine, kao reditelj, snima spot pevačici Amil, a njegova buduća žena se takođe pojavljuje u ovom videu. Dve hiljadite godine za Bejonce nije bila laka: napustila ju je dečko s kojim je izlazila od svoje 12. godine. Njen prvi dečko. Pored toga, kriza unutar Destini’s Child postala je očigledna. 19-godišnjoj Beionce je bila potrebna podrška: ne porodice, ni drugarica, već neko drugi. „Ne bih postala ovo što jesam sada, da ne za ovog čoveka. Toliko mi je pomogao! Za mene je bilo veoma važno da imam prijatelja, kome ću biti potreban, koji će biti iskren sa mnom u svemu ”,  pevačica će tada reći za J. Zi, s kojom je tada počela blisko da se druži (ali još nisu počeli da se zabavljaju). Nije bilo govora o romanu: Beionce, kao devojka iz pristojne porodice, nije dozvolila ni sebi ni svom „prijatelju“ da uradi bilo šta suvišno i neprikladno.

FIRST MAN

“2001. godine smo počeli da izlazimo. Prvo smo se snimali. Pokušao sam da je impresioniram, pozvao  sam je na dejt, sve je bilo kul – cveće, vino. Ali ovu neverovatnu južnjačku devojku nije lako osvojiti. Istina, ni ja nisam planirao da se predam i odustanem, ”- to su sećanja Jaia Z-a na taj period pre-kafe i pre-bonbon periodu. Kao rezultat toga, tvrđava je ipak pala.

Njihovo prvo zajedničko pojavljivanje dogodilo se na naslovnici jednog sjajnog časopisa – tradicionalne kolektivne fotografije zvezda stare i nove škole, u društvu Steve Vonder-a, Chris Cornell-a, Gven Stefani i drugih. Beionce sedi pored Davida Bovieja, njen budući muž se nadvija nad Missi Elliott – i sve to u različitim delovima kadra. Međutim, tada niko nije sumnjao  da su par. “Tada smo samo pokušavali da počnemo da izlazimo”, kasnije će objasniti Jai Zee. “Pokušaj” ukazuje na neke, recimo, teškoće. Prvo, reper-ov roman sa modelom Chanel Scott, koji se izgleda završio paralelno sa početkom ljubavi prema Beionce. Drugo – kao rezultat – ne previše dobar odnos roditelja pevačice prema njenom novom dečku. Treće, njeno sopstveno neiskustvo. U svakom smislu.

“Sa mojim prvim dečkom nismo živeli zajedno, i sve ostalo takođe – ne. Prerano, tako sam mislila. To je moje iskustvo sa muškarcima. Od tada, imam samo jednog čoveka – mog muža ”, rekla je Beionceu.

VENČANjE, MALO I NEPROMETNO

U svakom slučaju, glasine su počele puzati i intenzivirati se nakon objavljivanja sljedećeg – i tada najglasnijeg – solo singla pevačice  03 Bonnie i Clidea, snimljenog sa Jai Z. Zatim, šest meseci kasnije, Beionce je objavila svoj debitantski album Dangerousli in Love, koji je, pored ostalog, prisustvovala i numera Crazi in Love, koja je takođe nastalo sa Jai Zeeom (kasnije je pevačica rekao da je reper za nekoliko minuta smislio prave komade za pesmu koja je postala hit). Bio je to fenomenalan uspeh.

O karijeri tačno vipe nije moralo da se brine. Izgleda i kao i o vezi. Uskoro je par počeo da se pojavljuje u javnosti, ali je odbio da komentariše. Istovremeno, sami umetnici su podigli stepen tajne raznim nagoveštajima. U pesmi Signs, Beionce je, na primer, izvestila da voli Strelca (znak horoskopa Jai Z).

ALL ON PUBLIC

Od tada je prošlo skoro deset godina – u aprilu  ove godine, par je proslavio jubilarnu cifru. Tokom ovih godina, Beionce i Jai Zee su mnogo toga prošli: dobrog i lošeg. Pobačaj – i rođenje troje dece. Neverovatna kreativna i poslovna dostignuća – i Elevatorgate, onaj skandal u liftu, svađa između Jai Z i Beionceove sestre, Solange, i reperove prevare. Međutim, ovaj par je učinio da njihovi problemi sa brakom postanu javni, ne želeći da ih vulgariziraju, već naprotiv, rešavaju uz pomoć publiciteta. Gotovo svi glavni događaji porodice Carter-Knovles se odražavaju i u njihovoj muzici. Rođenje prvog deteta, ćerke Blu Ajvi, pretvoreno je u prelepi tekst u pesmi J. Z. Glori:

“Najčudesniji osećaj koji sam ikada iskusio je / Reči ga ne mogu opisati. Dete, crtam nebo, / Moja najveća kreacija si ti.”

Međutim, reper je takođe otvoreno izveštavao i o svom neverstvu:

“Izvinjavam se, / hodao sam na levo godinama, / Ali nakon što je dete rođeno, / mogao bih sve pogledati tvojim očima.” I on je dobio težak odgovor: „Seća me se samo kad me nemam pred njegovim očima. Bolje je da nazve Becki sa predivnom loknama.” Jai Z i Beionce su uspeli da se izbore i pobede.

POGLEDAJTE NOVI VIDEO