Pre više od deset godina entuzijasti Vrnjačke Banje dolaze na ideju da stvore jedinstven događaj u ovom delu Srbije, žurku posvećenu ljubavi. Sva dešavanja bila su smeštena na i u blizini Mosta ljubavi, svojevrsnog spomenika ljubavi. Ovo je zapravo bila preteča onoga što prerasta u ozbiljan, veliki festival, LOVE FEST, koji od 2007. godine pa do danas privlači sve više publike i izvođača. Ovo je bio zapravo odgovor na kulturnu stagnaciju Vrnjačke Banje i njene okoline, dobri ljudi su shvatili da je potrebno nešto što će dati novu čar i novi šarm banjskom biseru Srbije, i pre svega privući i mlade da upoznaju čari banjskog turizma.

Love Fast – Vrnjačka Banja

U samom začetku, festival je trajao dva dana i bio je zamišljen kao muzički događaj tokom koga će publika moći da uživa u različitim muzičkim žanrovima uz to da se posebna pažnja pridaje promociji elektronske muzike i sve do 2011. godine trajanje ovog dogadjaja je bilo dva dana kada organizatori uspevaju da trajanje ovog dogadjaja prošire na tri dana. Prvobitno je ovaj festival organizovan na letnjoj pozornici, amfiteatru na otvorenom koji ima kapacitet od 3000 ljudi. Danas organizatori svake godine prave „Love fest camp“ u blizini Vrnjačkog jezera, tako da ovaj dogadjaj ima još jednu dimenziju u zbližavanju mladih.

Love Fast – Vrnjačka Banja

Dobra muzika, druženje i bogat sadržaj koji nudi ovaj festival doprinose da on raste iz godine u godinu, sve sadržajni program privlači sve više posetilaca, a sam festival se održava na više pozornica i ima vise od 40 izvođača. Godine 2016. festival je slavio 10 godina postojanja. Za mlade, ali i starije ljubitelje elektronskog zvuka, Love fest je pravo mesto da se opuste i prepuste uzivanju, a sve to u predivnom ambijentu Vrnjačke Banje.

Realizovano po projektu odobrenom od Ministarstva kulture i informisanja