Maska za telo hidrira kožu i čini je prelepom.

Koliko puta ste čuli kako paradajz pospešuje lepotu tena ili avokado hidrira izmučenu kožu? Voće je krcato hranjivim sastojcima i čest je sastojak mnogih kozmetičkih linija
kako bi koža bila glatka, hidrirana i blistava. Međutim, ne morate se uvek osloniti na
skupe brendove proizvođača da biste dobili rezultate. Sami možete napraviti maske ili kreme za negu tela od ovih namirnica!

Avokado

avocado_fructBogat esencijalnim masnim kiselinama koje regenerišu, avokado je idealan za suvu,
oštećenu kožu. Ako joj nedostaje sjaja i života, vitamini A, C, D i E koje u sebi ima će
je nahraniti i učiniti je sjajnom.

Ako ste mislili kako avokado može negovati samo vašu kožu, pogrešili ste – on je odličan i za
beživotnu kosu. Izgnječite zreli avokado i smesu nanesite na kosu da bi ona zablistala
novim sjajem i bila prelepa.

Masku držite na kosi sat vremena, isperite vodom i normalno našamponirajte kosu uobičajenim preparatom.

Kokos

image001Kokosovo mleko je bogato uljima i vitaminima koji hrane kožu i kosu. Hranjivi sastojci kokosovog ulja prodiru u dubinu kože, hidriraju je dubinski. Idealno  je za suvu kožu kojoj vraća elastičnost i lepotu. Na kraju, ko ne uživa u mirisu kokosa koji je sinonim za leto I plažu?! Filipinke su nadaleko poznate po svojoj raskošnoj i mirišljavoj kosi. Njihova tajna je kokosovo ulje koje se zagreje i utrlja u kosu. Imaćete svilenkastu i blistavu kosu nakon ispiranja.

Mango
Mangoes-Protect-Against-Several-Kinds-of-CancerMango je voće koje se uzgaja više od 5.000 godina. Prema legendi, Buda je sedeo ispod drveta manga kada je doživeo prosvetljenje. Negujte svoje telo mangom, sigurno ćete biti zaštićeni antioksidansima.
Plodovi manga su bogat  izvor vitamina A, C i E, gvoždja, betakarotena i esencijalnih masnih kiselina. Ključ njegove kozmetičke primene leži u koštici iz koje se dobije maslac. On regeneriše kožu i kosu.

Grožđe
Grozdje-1Grožđe je pravi rudnik vitamina, minerala, voćnih kiselina,štiti kožu od starenja i zato se sve češće pojavljuje kao glavni sastojak mnogih kozmetičkih linija.  Grožđe je dobar izvor vitamina A, B, C i E, fosforne, vinske, jabukove i limunske kiseline.

Preparati na bazi grožđa čiste koži i sužavaju pore. Iscedite sveže plodove grožđa u sok (prethodno skinite kožu), dodajte kašiku meda, malo brašna i maslinovog ulja. Sastojke pomešajte u masku, nanesite na lice, isperite posle 15-ak minuta.

Kod pripreme maski iz kućne radinosti, sledite ove savete

– Što je voće usitnjenije, to će hranjivi sastojci bolje da deluju.
– Uvek koristite sveže namirnice koje nisu smrznute.
– Ako vam ostane višak maske  nakon tretmana, čuvajte je u frižideru nekoliko dana.
– Izbegavajte područje oko očiju i usana.
– Lice ili telo isperite mlakom vodom i lagano osušite peskirom. Nemojte trljati kožu.