Dolazi zima, provereno najgori period za našu kožu. Ona postaje suva, puca i zahteva mnogo više pažnje. Ovo su trikovi koji će pomoći da ti koža izgleda zdravije, samim tim da i zimi, uprkos hladnoći i vetru,izgledaš sveže 🌸

1AKO TI JE KOŽA SUVA

❄️ Biraj hidrantne kreme u tubama ili kutijicama, umesto onih u bočicama sa pumpicom. U većini slučajeva, kreme u tubama i kutijicama sadrže veću količinu ulja nego vode, pa su gušće i hidrantnije od losiona, koji su obično u bočicama, jer da su gušći sadržaj ne bi mogao lako da izlazi iz pumpice.

❄️ Koristi prirodna ulja za hidriranje kože. Kokosovo ulje je odlično za telo i kosu, ali ako imaš osetljivu kožu koja je sklona pucanju, koristi arganovo ulje.

❄️ Stavljaj maske tokom noći. Pre spavanja dobro natopi lice svojom omiljenom noćnom kremom ili stavi masku koja regeneriše i hidrira.

2AKO TE KOŽA SVRBI

❄️ Okupaj se u kadi sa ovsenim pahuljicama. Šolju ovsenih pahuljica samelji u brašno,a potom dodaj u toplu vodu. Ovsene pahuljice pomažu u smirivanju upaljene kože.

3AKO KOŽA NEMA SJAJ

❄️ Pomešaj tečni highlighter sa prajmerom. Ovo će licu dati savršen sjaj i svežinu.

4AKO TI JE KOŽA CRVENA

❄️ Koristi različite korektore. Zimi koža postaje drugačija, na licu imamo sve moguće boje; crvene obraze i nos, ljubičaste podočnjake, žućkast ton…Korektori će učiniti da koža ponovo izgleda jednako i sjajno.