Nada zadnja umire i upravo zbog toga mnoge zaljubljene devojke ostaju uz svoje neverne, nasilne, bezobrazne, lenje, lažljive momke, nadajući se da će im upravo one, kao dobre vile, pomoći da uvide i sprave svoje greške. Sumnjive veze zbog kojih se osećamo loše moramo saseći iz korena, ali kako ih na vreme prepoznati i prekinuti?

Test pitanja: Je li ova veza za mene dobra? Da li mi je omogućen razvoj svega onoga za šta sam sposobna da budem? Ili je čitavo moje postojanje posvećeno neprikladnim analizama njegovog neobjašnjivog ponašanja i napetim isčekivanjima sledećeg poziva?

U tom slučaju postoji velika opasnost da zaglibiš u zavisnost od njega. Ako si ikada bila opsednuta dečkom, možda je u korenu takvog ponašanja zapravo straho od toga da ne zaslužuješ ljubav, strah da ćeš biti zanemarena, ostavljena ili zamenjena.

Ali zašto bi neka samosvesna devojka osećala tu vrstu straha? Zato što spoljni utisak zna da prevari – u dubini duše mnogi od nas skrivaju dečije strepnje i potrebu za pripadanjem. Pružamo ljubav očajnički se nadajući da će dečko kojim smo opsednute odagnati naše strahove. Umesto toga strahovi se produbljuju, sve dok pružanje ljubavi zato da bi smo je dobili ne postane najvažnija u našem životu.

Sve dok se ne stekne osećaj da je to iskustvo prevaziženo, po istom obrascu nalećemo na pogrešne tipove. Nema veze što ta osećanja nisu ugodna, ona su ono što najbolje poznaju. I na tom polju se osećaju sigurno.

Dosta si bila na sigurnom! Odmah prekidaj! Ne budi kukavica! Bolje biti sama nego u lošoj vezi! Niko nije vredan tvog vremena na ovoj planeti!