Nekada se smatralo da je lepota žene u što dužoj gustoj kosi, mežutim vremena su se promenila i mnoge današnje devojke biraju ipak srednju dužinu. Pogotovo što ta dužina daje ogromne mogućnosti za pravljenje najražlišitijih frizura. Kako brzo i jednostavno napraviti frizuru sa kosom srednje dužine, ispričaće nam majstori svog posla.

Konjski rep

Šta može biti prostije i brže od toga da preko skupljene kose prevučeš gumicu i napraviš konjski rep? Rep je uvek u modi. Naravno i konjsi rep može da se napravi u više varijanti. Može da se pokupi kosa i da se izvuku par pramenova napred i da izgleda neobavezno, moze da se zaliže i da se napravi čvrst konjski rep, može takođe i da se kosa natapira na potilku pa da rep izgleda ekstravagantno. Rep može da se zaveže na potiljku, na sredini glave ili skroz do vrata tako da imaš za svaki dan drugu frizuru.

Moderna i puštena kosa

Nanesi gel na čistu kosu i teraj na nazad, kao da hoćeš da vežeš rep i ostavi da se osuši. Dobićeš jednostavnu i modernu frizuru s efektom vlažne kose.

Isto važi i za devojke sa kovrdćavom kosom.

Krupne i neuredne lokne

Krupne i neuredne lokne nikada neće izaći iz mode i napraviće utisak guste i obimne kose. Za ovu frizuru jednostavno navi kosu na krupne viklere, a nakon skidanja viklera, prstima razredi pramenove i poprskaj lakom celu kosu sa udaljenosti da bi se lokne što duže zadržale.

Idealno prava kosa

Idealno prava ispeglana kosa je isto prilično brzo rešenje. Jednostavno čistu suvu kosu potrebno je ispeglati peglom za kosu. Za ovu frizuru bukvalno ti treba 10 minuta.

Prirodno osušena kosa

Nanesi malo nekog sredstva za stilizovanje kose i pusti je da se osuši sama. Na ovaj način ćeš dobiti jednu od najatraktivnijih frizura poslednjih godina, tako što je trend biti što prirodniji.

Punđica

Nije važno da li ti je kosa ravna ili kovrdžava, punđica je uvek pravo rešenje. Za čas možeš da imaš frizuricu koja je simpatična i moderna. Najvažnije je da je kosa uvek ČISTA!

Pletenice

Za one koje ne žele po ceo dan da se bave kosom, a pritom žene da izgledaju uredno, treba da probaju razne varijante pletenice. Ova frizura ima odmmah nekoliko prednosti:

  • ne mora da se popravlja tokom celoga dana
  • ne gubi se suviše vremena
  • i pletenice su večno aktuelne

Kraljica bala

Postati retro dana na jedno veče, pomoćiće lepa frizura u stilu 40-ih. Talasi na kosi svormirani uz pomoć snalica i fiksirane sredstvom za fiksiranje kose, to može da bude, lak, pena za kosu… Naravno uz ovu frizuru i garderoba treba da bude odabrana. (VIDEO)