1. Odaberite frizuru koja vam odgovara: Pre nego što počnete da pravite frizuru, odaberite frizuru koja vam odgovara. Razmislite o obliku vašeg lica, teksturi kose i dužini kose. Ako niste sigurni koja frizura vam najbolje odgovara, potražite savet od frizera.
  2. Pripremite kosu: Pre nego što počnete da pravite frizuru, pripremite kosu. Operite kosu i osušite je peškirom. Ako želite da napravite lokne, nanesite malo pene za kosu ili spreja za teksturu kose.
  3. Odaberite alat za oblikovanje kose: Odaberite alat za oblikovanje kose koji će vam pomoći da postignete željeni izgled. Ako želite da napravite lokne, koristite figaro ili uvijač za kosu. Ako želite da ispravite kosu, koristite peglu za kosu.
  4. Počnite sa oblikovanjem kose: Počnite sa oblikovanjem kose. Ako želite da napravite lokne, uzmite pramen kose i uvijte ga oko figara ili uvijača za kosu. Držite pramen kose na figaru ili uvijaču za kosu nekoliko sekundi, a zatim ga otpustite. Ponovite postupak sa svim pramenovima kose.
  5. Završite frizuru: Kada završite sa oblikovanjem kose, završite frizuru. Nanesite malo laka za kosu kako biste fiksirali frizuru i učinili je dugotrajnom.