Četvrtinu decenije kako Adobe Photoshop zasluženo nosi titulu najmoćnijeg instrumenta za obradu fotografije.

Reklama, web dizajn i profesionalna fotografija su nezaobilazni deo uspeha u profesionalnom smislu. Ali podjednako se koristi i radi svojih ličnih fotografija, retuširanje i razni filteri za ulepšavanje fotki.

Adobe Photoshop

Oficialni kanal Photoshopa je koristan svakome, bezobzira na nivo znanja u ovoj oblasti. Upravo ovde možemo da saznamo iz prve ruke, koje su nove mogućnosti ili jednostavno pogledati kvalitetna predavanja.

Tutvid

Autorski projekat Nathaniel Dodson razvija se u proteklih 10 godina. Na svom kanalu ovaj fotograf deli svoja iskustva, pokazuje trikove na novijim verzijama, rešava probleme.

PhotoGavin

Gavin Hoey — pobednik je oficialog takmičenja Adobe, a takođe je i trener za obradu fotografije. Ogromno iskustvo u Photoshop-u i Lightroom-u, nema sumnje biće od velike koristi svima onima koji žele da saznaju nešto više o ovome.

IceflowStudios

Od 2006 godine Howard Pinsky izbacuje na svoj kanal časove o PS i Lr. Veliki spisak kvalitetnih video je razbijen na play liste, a posebnu pažnju privlači lista Minute Photoshop Tips koja je namenjena onima koji nemaju puno vremena.

Blue Lightning TV

Marty Geller  vlasnik kanala Blue Lightning TV, deli recepte klasičnih trikova Ps, pritom radi to na specifičan način. Ovi prosti i jednostavno objašnjeni trikovi će se svideti pre svega novajlijama. A najzanimljivije je to da koristi aktuelne teme kao što je na primer Nova godina ili naj novije “Zvezdane staze”.

Photoshop Tutorials

Više od 100 časova Photoshop Tutorials posvećeni su najrazličnijim temama: svetlosni efekti, rad nad fontovima, retuširanje portreta imitacija snega… Ovaj kanal je takođe prigodan za novajlije.

Photoshop Training Channel

Naziv kanala Photoshop Training Channelgovori sam o sebi.

PhlearnLLC

800 hiljaa pratilaca и 42 miliona pregleda, govore o visokom nivou PhlearnLLC. Ovo je kanal za mlade, iskusne korisnike Ps. Namenjen je profesionalnim fotografima i dizajnerima, ali mi smo ga uvrstili jer možda i ti jednoga dana budeš profi. Zašto da ne?

 


I ako ti smeta što su tutorijali na engleskom, nista ne brini, sve je jasno i vidljivo na ekranu.