fbpx
Naslovna Moje Teme LJUBAV 6 STVARI KOJE MORAŠ DA ZNAŠ PRE PRVOG POLJUPCA

6 STVARI KOJE MORAŠ DA ZNAŠ PRE PRVOG POLJUPCA

Sa svakim se to dešava u različito vreme. Ne postoji neki određen rok, kada tačno trebaš prvi put da se poljubiš. To moće da se desi od 14-te pa sve do 23-će godine. I jedno i drugo je apsolutno normalno. Ali, naravno ako se još uvek nije dogodilo, tebe jako zanima, kako to izgleda i sve ostalo.  Često razmišljaš o tome, i ponekad ti se čini da si jednostavno luzer. To je totalno netačno!

 

1. Pozdraviti se sa mitom da je prvi poljubac nesto čarobno i nezaboravno

Slušaj, ti stvarno tako misliš? Ne, mi ne prigovaramo. Moguće je zaista da se desi da prvi poljubac doživiš sa dečkom za kojim si odlepila i da leptirići u stomaku potpuno odlepe. Ali čak i sa onim, ko ti se sviđa, sve može da krene kako ne treba! Ne fantaziraj suviše. Tačno je sledeće: mi želimo da zapamtimo svoj prvi poljubac, ali ne želimo da on ostane i najbolji!

2. Pitati sebe, zašto se još nije dogodilo

Mnoge od vas se rastuže i smatraju sebe nesrećnicama i baksuzima u svemu, što je vezano za odnos sa dečacima. Pogotovo ako ti drugarice konstantno prepričavaju, kako su u njih svi dečaci zaljubljeni i kako su se one ljubile sa pola škole. Za početak zapitaj sebe iskreno, moguće da te još uvek nije niko zainteresovao do te mere, da bi mu poklonila svoj prvi poljubac? Možda ti ne želiš da se deliš sa nebitnim stvarima? To naravno uopšte ne znači da si luzer. To znači da ti sebe visoko ceniš. I to nimalo nije loše!

3. Ne fantaziraj da će se to desiti sa nekim bitnim

U životu se dešavaju razne stvari. Ponekad se dešava da se poljubiš sa nekim, koga jedva poznaješ. Jednostavno ti se učini taj neko drag ili si jednostavno bila tako raspoložena. I to je normalno! Ne treba čekati, dečka sa kojim ćeš se poljubiti prvi put, da postane ljubav tvog života. Ne veruj u te gluposti.

4. Biti lukava, ako jednostavno želiš da probaš

Ti apsolutno ne čekaš princa, ali jednostavno ne znaš kako bi nekog nenametljivo poljubila, da bi razumela kakav je zapravo osećaj? Onda ti predlažem malo lukavstva. Na primer, predloži drugarima da se igrate masne fote. To je najjednostavnijij način. A način za one hrabrije, pitati dečka da te poljubi.

5. Pripremi se da će biti malo neobično

Iako si već milion puta slušala priče o tome, kako izgleda poljubac. Najverovatnije, biće neobično. I ti ćeš najverovatnije biti nesigurna u sebe, da li si sve uradila pravilno i da li je jezik na pravom mestu, i kako sada disati, i odakle tolika pljuvačka… Ali prvi poljubac – to je ta situacija, od koje ne treba previše očekivati. Jednostavno se opusti i pokušaj da osetiš.

6. Nameštati situacije

Šta mi zapravo mislimo? Kada e to sesi, ti razmišljas: “Bože, zašto se ovo ranije nije desilo?” Jako je prosto i veselo, i uopšte ne boli. Možda jednostavno treba da se odnosiš prema poljupcima prostije? Više flertovati, družiti se sa ljudima koji su ti simpatični. Malo po malo pribliziti taj momenat. Ne mislim, da će neko da dođe da te poljubi u ako budeš sedela u svojoj sobi, skrštenih ruku i ništa ne preduzmeš!