1. Stavljas regenerator na celu kosu

Većina žena stavlja regenerator isto kao I šempon. Počnu od vrha glave pa ga stave na celu kosu. Kosa na temenu je zdrava, nova kosa. Krajevi su stariji I oštećeni. Sem što trošiš više regeneratora nego što je potrebno tvoja kosa će biti masna. Upamti: regenerator stavi tako što ćeš krenuti od ušiju pa na dole prema krajevima. Dobićeš volumen I nećeš morati da pereš kosu svaki dan.

  1. Stavljaš puder odmah posle krem za lice

Uvek sačekaj pre stavljanja podloge za lice. Krema, koju si stavila, mora malo da upije koža. Sačekaj oko 06 sekundi dok se krema apsorbuje; ili ako baš žuriš, uzmi maramicu I pokupi ostatak sa lica pa tek onda stavi puder.

  1. Stavljaš parfem kad si obučena

Parfem može da ošteti tkaninu, da ostavi mrlje, a tkanina bez obzira kakva je, kad staviš preko nje, može da miriše očajno. Mirisi su napravljeni da se stave na kožu. Pre nego što se obučeš stavi dva spreja na kožu, jedan na vrat, iza usne školjke na unutrašnju stranu ruke I iza kolena. I nemoj da trljaš ruke kad ga staviš, to uništava strukturu mirisa.

  1. Čupaš obrve stojeći preblizu ogledala

Kad se fokusiraš na svaku malu dlačicu ne vodiš računa o obliku cele obrve. Rezultat su pretanke obrve. Pronadji veliko ogledalo blizu prozora, odmakni se nekoliko koraka da bi mogla da vidiš celo lice. Obrve treba da su u proporciji sa oblikom lica. Približi se samo da iščupaš mali deo pa se odmah odmakni da proveriš simetriju svojih obrva.

  1. Zaboravljaš svoj vrat

Kada vodiš racuna o svom licu nemoj d sdtaneš kod svoje brade. Koža na vratu je tanja I osetljivija od kože na licu. Podložna je promenama pigmenta, elastičnosti I naravno borama. Dakle, kreneđ sa licem pa sve do svojih grudi. Nije potrebna posebna krema za vrat. Krema koju koristiš ya lice dobra je I za vrat pa I za dekolte. Još jedan osetljivi deo tela su I ruke, nemoj ih zaboraviti. Vrat I ruke obavezno maži svaki dan.

  1. Koristiš kremu kad su ti naduvene oči

Mnogo faktora utiče na kožu ispod očiju. Sigurno si primetila da ti je ponekad naduveno ispod I oko očiju. Nikada, ali baš nikada, nemoj da stavljaš kremu. Hidrantne kreme zadržavaju vodu u koži tako da oči mogu još više da ti se naduju. Bolji način je ako su ti oči naduvene I nisu crvene, iritirane I ako te ne peku da staviš hladnu kompresu ili malo leda na 10 – 15 minuta. Mozes da staviš I neki gel koji sadrži kofein. Ukoliko suti oči I crvene, iritirane I ako te peku obavezno idi kod lekara. Možda imaš neku alergiju.

  1. Tuširanje  I kupanje po sat vremena

Možda ti uživaš u tome, ali predugo kupanje I tuširanje I često pilingovanje tela može da ti naruši prirodnu floru kože a to nikako nije dobro. Limitiraj svoje kupanje na 10 minuta, pa čak I manje I koristi mlaku nikako vruću vodu.