Veliki broj devojaka vodi borbu s masnom kosom. Devojke kojima se retko kada masti kosa, osim za vreme PMS-a su prave srećnice.

Neke stvari koje svakodnevno radimo samo doprinose jos većem prljanju kose  – evo o čemu se radi:

Često dodirivanje kose kao i često pipanje lica je jako loše. Diramo je iz dosade, navike, dok flertujemo a samim tim je i mastimo. Masnoća sa ruku se prenosi i na kosu.

Prečesto pranje

Iako kosu peremo kako ne bi bila prljava ili masna, mnogi ne znaju da  prečesto  pranje glave može skinuti prirodna ulja sa temena i kako bi teme nadoknadilo taj gubitak ono će ga više proizvoditi. Ako imamo problem sa masnom kosom ne treba je prečesto prati nego je  prati dva puta nedeljno.

Previše regeneratora

Prvo  dobro pročitajte uputstvo na regeneratoru jer ako koristimo onaj koji ne odgovara našoj kosi možemo je uništiti. Regenerator moramo dobro isprati sa glave jer će on odmah umastiti kosu. Regenerator se stavlja samo na vrhove. Ne po celoj kosi.

Često češljanje

Često češljanje kose može da podstakne stvaranje veće proizvodnje prirodnih ulja i to kosu čini masnom.  Bilo bi dobro da češljaš samo krajeve.

Prljava četka

Na četki za kosu nalazi se doslovno svašta- od ostataka preparata za kosu do prašine. Neočišćena četka će sve to preneti na kosu i samim time kosa će postati sve masnija. Osim toga, ako je četka puna neočišćenih dlaka tada će se kosa više i mastiti jer se masnoća prenosi s dlaka na kosu.

Peglanje kose

Što je kosa bliže licu to je više u kontaktu s `masnoćom` kože. Kovrdzava kosa može biti puno zahvalnija jer se obično ne masti često. Izbegavajte peglanje kose.