Svim devojkama, ženama i bakama je poznat momenat stajanja pred ormanom i proklinjanja njegovog sadržaja. Jedina gora situacija je izlazak u kombinaciji zbog koje se pokaješ.

Gledaš beauty zvezde i žališ što nemaš bar milionče na kartici ne bi li priuštila Gucci ili Pradu.

Tajna nije u tome.

Naravno, svakoj drugoj devojci je Valentino torbica na bucket listi ali ona nije merilo tvog modnog umeća.Zapamti, firmirano je delo tvog novca a ne tvog stila.

Ako imaš modu u malom prstu, odeća iz Second Hand-a će na tebi dobro stajati. A u slučaju da nemaš, mi ti priskačemo u pomoć sa nekoliko osnovnih pravila.

  • Donji veš

Ovo je najbitnija stavka jer bez odgovarajućeg donjeg veša ceo outfit propada. Izmeri obim grudi i bokova, konsultuj se sa radnicama koje prodaju brus i gaćice pa odaberi šta ti se najviše dopada. Od izuzetne je važnosti da ti ono što nosiš ispod vidljive odeće prianja uz telo. Nemoj se sramiti da potražiš maminu/ sestrinu/ tetkinu pomoć. Sve smo kroz to prošle.

I ne, ne moraš da nosiš tange.

P.S. To čak nije ni zdravo.

  • Wear basics, don’t be basic

Basic komadi poput bele i crne majice, kožne jakne i farmerki bez ikakvih ukrasa nikad neće izaći iz mode. Dakle, to je uvek go to izbor. Kako bismo izbegle dosadu koju takva kombinacija može doneti, dodaćemo neku kul teksas jaknu, čizme zanimljivih šara ili interesantnu maramu.

  • All black

Ne, all blacknije out još uvek. Ali je all white, red, yellow…jednako moderno. Pri biranju kombinacije u kojoj će svaki komad biti u istoj boji, bitno je obratiti pažnju na slaganje tonova.

Ne želite situaciju bebi roze i pink, zar ne?

  • Golotinja

Ova stavka je izuzetno bitna. Pre svega, estetski je neukusno otkrivati previše kože.

Nismo na plaži, zaboga!

Dakle, uz mini suknju ne ide majica koja jedva pokriva grudi. Ali isto tako, uz haljinu do poda ne idu čizme do butina. Umerenost je ključ.

  • Izaberi stil

Svečana haljina uparena sa japankama baš i nije najbolji izbor, zar ne?

Pre nego što kreneš da vršljaš po garderoberu, razmisli kako želiš da izgledaš. To ide ruku pod ruku sa mestom na koje ideš. Seksi, otmeno, poslovno ili sportski?

Kada odgovoriš na to pitanje onda se možeš baciti na oblačenje. Obrati pažnju da svaki deo tvog outfita bude u istom fazonu. Bez eksperimentisanja trenerki i štikli, molim!

  • Accessories

Deo koji upotpunjuje tvoj izgled, poput šlaga na torti. Da li ćeš staviti minđuše, šnalice, narukvicu, ogrlicu ili maramu…opcije su bezgranične. Sa tim se slobodno igraj.

Možda baš ti pokreneš novi trend.

  • Budi svoja

Šta ako si devojka i ne nosiš haljine? Jaka stvar. To te ne čini manje ženstvenom.

Kao što kažu „radi šta te radi“ i uživaj!