fbpx
Naslovna Pametnica ŠKOLA 9 MEĐUNARODNIH PROJEKATA I OBRAZOVNIH PROGRAMA

9 MEĐUNARODNIH PROJEKATA I OBRAZOVNIH PROGRAMA

OVO ZASLUŽUJE PAŽNJU!

Miss6Teen je za vas pripremila 10 međunarodnih projekata za 2016 koji mogu da ti promene život.

Putovati po svetu, učiti nemački jezik u Beču, čuvati Haskije u Kanadi, sresti se sa svetskim liderima iz politike i biznisa, predlažemo ti da 2016 godinu provedeš korisno, da dobiješ nova znanja i iskustva, tako što ćeš da učestvuješ u najzanimljivijim međunarodnim projektima i obrazovnim programima.

Ako želiš da ti sledeća godina bude dobra, želiš da upoznaješ nove ljude i kulture, mi ti predlažemo nekoliko fantastičnih varijanti, koje mogu da ti pomognu u tome.

 

VOLONTERSKI PROJEKAT Čuvanje haskija u Kanadi

Šta moće biti bolje od toga da otputuješ u snežnu zemlju i da brineš o plavookim psima.

OBAVEZE:Cute-Husky-Playing-In-The-Snow-100-Real-allsoppa-25713502-500-333

  • irati se sa psima
  • hraniti pse
  • čistiti boksove i ponekad čistiti sneg

TRAJANJE PROJEKTA:  3 meseca

Volonterima je obezbeđen smečtaj i klopa. A prijave možete slati tokom cele godine.
VIŠE O OVOM PROJEKTU POGLEDAJ OVDE

 

OMLADINSKI FORUM OON u Bakuunaoc

Alijans civilizacija Međunarodni forum mladih pri Ujedinjenim nacijama, održava se u Baku sa ciljem da stvori platformu za otvoreni dijalog između različitih kultura i naroda. Osnovni uslov za učesnike – visok nivo znanja engleskog i učestvovanje u diskusijama. Organizatori foruma plaćaju putarinu za Baku i nazad, smještaj 4 noćenja, obroke i pauze za kafu, kao i transfer od aerodroma.

Rok za podnošenje prijava – 17. januar 23:59 Njujorkškom vremenu.
VIŠE O OVOM PROJEKTU POGLEDAJ OVDE

 

VOLONTERSKI PROJEKAT Organizacija Vlada Nemačke

lwVssL8VQUbvkMPLiTJBSwDa li govoriš nemački? Onda obrati pažnju na dugoročni volonterski programa u Nemačkoj.Organizatori će obezbediti vize, podršku, 150 evra mesečno za svoje troškove, smeštaj i besplatnu školarinu na seminarima posvećenim širokom spektru pitanja. Zapošljavanje se vrši dva puta godišnje. Prijavljivanjeza letnji period je neophodno izvršiti pre kraja zime.

VIŠE O OVOM PROJEKTU POGLEDAJ OVDE

 

VOLONTIRANJE u Peru

volunteer_reynessaZa rad sa decom u Peru, potrebni su nastavnici, umetnici i mladi lideri na duže. Organizatori obezbeđuju hranu, smeštaj, fleksibilno radno vreme, besplatan pristup internetu. Vaše znanje španskog će biti plus za izbor kandidata. Učesnici moraju biti stariji od 18 godina, a takođe je veoma poželjno iskustvo sa decom.

VIŠE O OVOM PROJEKTU POGLEDAJ OVDE

 

КONKURS Najboli eseji mladih lidera

Screen shot 2016-01-14 at 3.38.22 AMFondacija za međunarodne studije u Švajcarskoj, nudi mladim i ambicioznim ljudima da se oprobaju u pisanju eseja o aktuelnim temama. Organizatori snose troškove putovanja u Švajcarsku – avio karte i smeštaj. Obezbeđen je i nagradni fond. Učesnici će takođe moći da prisustvuje sastancima sa liderima zemalja, poznatih biznismena i političara.

Rok za podnošenje prijava – 1 februara. VIŠE O OVOM PROJEKTU POGLEDAJ OVDE

 

NAUČNO-OBRAZOVNI PROGRAM u Meksiku

Screen shot 2016-01-14 at 3.36.02 AMMladi profesionalci zainteresovani za inovacije, društvenog istraživanja i socijalnog preduzetništva – ova ponuda je za vas! Možete dobiti stipendiju za studije u Meksiku, koja pokriva sve troškove. Postoji mogućnost da dođe u zemlju sa svojom porodicom.

Rok za podnošenje prijava – 31. januar. VIŠE O OVOM PROJEKTU POGLEDAJ OVDE

KURS nemačkog u Beču

uni_logo

U januaru i februaru imaš priliku da odeš u Austriju lov-cost intenzivno izučavanja  nemačkog jezika. Ako si oduvek želela da poboljšaš svoj nemački i putuješ u Beč, vreme je da se prijaviš. Nastava se održava svakog radnog dana do ručka. Veče – slobodno vreme za razgledanje i upoznavanje grada.

VIŠE O OVOM PROJEKTU POGLEDAJ OVDE

 

ZIMSKA ŠKOLA u Italiji
3Prato_della_valle_padova-e1411564140324

Ako imaš starijeg brata ili sestru, kome bi ova ponuda značila, prosledi im. Postani član naučnog istraživanja u oblasti genetike i neurologije poziva Univerzitet u Padovi. Ako si mlada i profesionalna u jednoj od ovih oblasti, a već dugo želelš da putuješ u Italiju, imaš još malo vremena da se prijaviš – broj mesta je ograničen. Univerzitet ti neće naplatiti i nema dodatnih roškova. Uzgred, grad Padovi se nalazi u blizini Venecije! Rok za podnošenje prijava – 20. januar.

VIŠE O OVOM PROJEKTU POGLEDAJ OVDE

 

VOLONTIRANJE Predavač engleskog jezika u Sudanu

DSC_0119-1024x683

Ova ponuda je isto za stariju sestru ili brata. Ako u novoj godini imaš na umu za sebe jedinstveno iskustvo i društveno značajanu akciju, možeš da postaneš volonter, nastavnik engleskog jezika u Sudanu. Organizacija koja šalje je u Londonu, ona radi sa Ministarstvom prosvete i Vlade Sudana. Ako želiš da isprobaš, na zvaničnom sajtu možeš pronaći recenzije volontera iz celog sveta koji su učestvovali u projektu. Organizatori snose troškove smeštaja, hrane i dodatnih troškova, a učesnicima su dodeljene i male stipendije. Prihvatanje prijava za učešće u programu se vrši tokom cele godine.

VIŠE O OVOM PROJEKTU POGLEDAJ OVDE 
I na kraju, važno pravilo: ako si zainteresovana za nešto, ne odlaži podnošenje aplikacije i dokumenta za učešće u projektu. U pred-prazničnoj gužvi, možeš propustiti priliku da se ne nađeš na projektu u novoj godini. Hajde, popunite spisak svojim dostignućima, i što je najvažnije, zapamtite: “Kao novu godinu dočekaš, tako ćeš je i provesti!”