Mnogo je različitih priča i nagađanja o mrti “savremeno” svetsko diktatora, Adolfa Hitlera. Analiza DNK koja je dokazala da lobanja, koja se čuva kod Rusa zapravo ne pripada Adolfu Hitleru, što potvrđuje hipotezu koju je plasirao pored ostalih i argentinski istraživač Abel Basti koji tvrdi da glavešina Trećeg rajha nije izvršio samoubistvo u “Vučijoj jazbini”, nego je pobegao u Argentinu?! U novembru 1945. je ponuđena nagrada od 1.000.000. dolara za informaciju o tome gde se nalazi Hitler. Postoje osnovani dokazi da je on pobegao u Argentinu sa 56 godina, bez brkova i sa skoro skroz ošišanom kosom.

  1. Zanimljiva činjenica je da Hitler nije javno skidao kaput.
  2. Hitler je verovao da su najviša rasa Arijevci – ljudi plavih očiju i plave kose. Ali imao je tamnu kosu i smeđe oči. Njegova baka je rodila nezakonito dete (Hitlerovog oca), navodno od jednog Jevrejina, u čijoj je porodici radila kao sobarica.
  3. Hitlerov otac Alois je oženio svoju rođaku Claru Polzl. Ovo je bio njegov treći brak. Do tada je imao sina Aloisa i kćerku Angelu, koja je kasnije postala majka Geli Raubal, Hitlerovog ljubavnika. Zbog porodičnih veza, Alois je morao da dobije dozvolu od Vatikana da se uda za Claru. Klara iz Aloisa rodila je šestoro dece, od kojih je Adolf bio treći. Zanimljivo je da je Hitler znao za tu kuću u svojoj porodici i stoga je uvijek govorio vrlo kratko i nejasno o svojim roditeljima, iako je bio dužan da dokumentira dokaze svojih predaka od drugih.
  4. Hitler je imao samo jedan testis.
  5. Hitlerova učiteljica je rekla da je: … umjereno neuspješan, ali se ponašao kao vođa.
  6. Majka Adolfa Hitlera ozbiljno je razmišljala o abortusu, ali lekar ju je odvratio.
  7. Hitler je izmislio koncept seksualne lutke. Ovo nije šala. Hitler je želeo da njegovi vojnici mogu da zadovolje svoje potrebe bez kontakta sa ženama. Dakle … naredio je plastičnu lutku u obliku žene koja je napravljena za vojnike.
  8. Hitler je bio govornik, njegovi govori doveli su ljude u stanje blisko masovnoj histeriji.
  9. Da bi naučio Nemce da poštuju pravila, Hitler je naredio da se puca na autobuskoj stanici u svakog ko je uhvaćen bez karte.
  10. Adolf Hitler je obožavao crtane filmove, a najviše je voleo “Snežanu i sedam patuljaka”, a i sam je crtao junake iz crtaća. Čak je od Gebelsa na poklon dobio pidžamu sa likom Paje Patka.