fbpx
Naslovna HOROSKOP ŠTA SU ZAPRAVO KRISTALI

ŠTA SU ZAPRAVO KRISTALI

Kristali su minerali koji su po svom hemijskom sastavu jedinjenja metala i nemetala, koji obrazuju čvrste pravilne strukture, kristalne rešetke, ali takođe mogu biti i amorfne strukture. Odlikuje ih sposobnost akumulacije, uvećanja i zračenja energije. To moze biti sunčeva energija, energija zemlje, bioenergija. Postoje različite podele kristala, te u skladu sa tim i različiti načini odabira i korišćenja
Dragi kamen ili kristal je prozirni, sjajni, tvrdi i hemijski otporni mineral čistih i lepih boja, koji lome svetlost. Lom, refleksija i apsorpcija svetlosti u kristalu izvor su čudesnih efekata, a time lepota, retkost, čvrstoća i sjaj čine drago kamenje slicno zvezdama.
Dragi kamen poseduje vrednosti, koje su duboko magične, svete i simbolične. Verovanje u uticaj dragog kamenja i plemenitih metala na čovekovu sudbinu vuče korene iz pradavnih vremena. Dragi kamen je deo prirode i kao takav egzistira životom. Sposoban je emitovati energiju i vibracije, generisati je i apsorbovati.
S pokretom ” New age “, kristali i drago kamenje sve više dolaze u modu. Kristaloterapija se zasniva na lečenju vibracijama, u skladu sa istočnjackim verovanjem da se bolest razvija, kada se u organizmu prepreči put energiji. Kao i lekovi iz tradicionalne medicine i kristali različito deluju na različite osobe, u zavisnosti od njihove svesnosti, nekima mogu biti savrseno delotvorni, a na druge ne delovati.
Mnogobrojne civilizacije smatrale su da je kamen simbol božanske moći…
U praistorijsko vreme kamen je služio kao oruđe i oružije. Mnogobrojni mitovi govore nam da su se neka božanska bića rodila iz kamena. Na Istoku, kamen je predstavljao prisustvo božanskog i klanjalo mu se uz upotrebu ulja i krvi. Tako je od kamena postao oltar.
Kamenje koje je palo s neba drugačije je i obično se vezuje za božansko, crnu boju, mesec, ženskost ili generalno- materinstvo. Takav je slučaj sa crnim kamenom koji su obožavali u Pesinonciji, u Frigiji, kao veliku boginju Cibelu. Sličan crni kamen nalazi se u unutrašnjosti Kabe u Meki (ne zaboravimo da je Islam religija sa veoma izraženim lunarnim simbolizmom).
U grčkoj mitologiji, kamen predstavlja najvećeg boga među bogovima, Hronosa ili Saturna koji je živeo u strahu da će ga jedan od sinova zbaciti sa trona, kako je predvideo njegov otac Uran. Zbog toga je on svu svoju decu, po njihovom rođenju, jeo. Međutim, njegova žena Rea, da bi spasila Zevsa, umotala je jedan kamen u platno i dala Hronosu za večeru. Ostalo je legendarna istorija: kada je Zevs porastao uspeo je da zbaci oca sa trona.

U slobodno vrieme, ako ste u mogucnosti, potreban je kontinuiran rad sa kristalima. U prirodi na osami, stavite kristal u morsku ili tekuću vodu, potok ili jezero. Zatim ga iznesite na svetlo, kristali vole svetlo, takođe vole da ih volite i poštujete. Pokušajte osetiti kakvu vam poruku šalje kristal, da li je posredi zadovoljstvo, radost, sreća i slicno.
To isto, istom merom uzvratite kristalu, time mi upućujemo pozitivne misli, kristal prima energiji naših misli, transformiše tu energiju i vibrira određenom frekvencijom, odašiljući energiju i svetlost oko nas u prostor. Kristali su kompjuteri, koji primaju, zadržavaju i vraćaju energiju, koja im se pošalje. Samo dobrim, pozitivnim mislima upućenim njima, oni uzvraćaju istom merom i nama.