Da li ste pomislili i u najluđim snovima da ćete školu pohađati preko TV-a? Može se reći da nema škole, juhuuu… znamo da korona virus loše utiče na ljude oko vas, ali kako se vi nosite sa karantinom?

Nema izlazaka, nema viđanja sa drugarima. Koliko ste svesni situacije u kojoj smo se kao svet našli? Da li ste razmišljali o tome ili samo kukate što su vam kretanja ograničena? Da li ste redovno na telefonu sa vašim simpatijama, drugarima? Trač partije ste preneli na grupne pozive i ćaskanja. Da li redovno “idete” u školu, tačnije sedite ispred televizora i slušate, da li učite?

Verujte, doći će na naplatu i vaše znanje, kada se ovo sve završi. Pobeći nećete od kontrolnih, pismenih i usmenih odgovaranja.

Dakle, učite, učite i samo učite. Ok, znamo da niko od nas nije konstantno i samo učio. Da li razmišljajte o tome da naučite neki novi jezik, ili da završite već postojeći koji natucate? Možda je sada pravi trenutak!

Kako živimo u doba kompjutera, tehnike i digitalizacije… Kako je sve više poslova preko neta, možete da se pozabavite malo istraživanju kako da obradite neku svoju fotkum, napravite kolaž ili animaciju, bilo šta što će vas kasnije izdići na višu lestvicu od ostalih.

Šta još radite u karantinu, da li vežbate ili gledate ceo dan maraton vaše omiljene serije? Serija je puno i znamo da se svako od nas uživi dok gleda, postanemo jedno sa našim omiljenim likovima. Ali i to dosadi, zato umesto celodnevnog buljenja u serije, odredite da pogledate bar dve epizode. Ali prvo vežbanje, malo istazanja i zagrevanja neće naškoditi. Ne zaboravite, ide leto, korona će proći, želećete da na plaži izgledate zanosno i da vas baš on primeti. Zato, pokrenite se, budite zdravi, jer jedino tako ćemo svi zajedno pobediti i koronu i višak kilograma.

#ostanikodkuce