Evo sta treba da uradite da vam nokti budu čvrsti I otporni

Bez zdravih noktiju nema ni lepih noktiju. Uzalud je lakiranje ako se nokti listaju, pucaju I ako su nepravilnog oblika.

Iako nalakirani I uređeni nokti upotpunjuju izgled devojke, nije dobro preterivati s uređivanjem I neprestano imati nalakirane nokte. Hemikalije iz laka I acetona jednostavno će oštetiti vaše nokte I napraviti ih slabim.

Nemojte ih mučiti I pustite ih neka malo dišu. Odmorite se od manikira jednu nedelju I nemojte ništa stavljati na nokte osim kreme za negu ruku I noktiju. Pustite neka se vaši nokti revitalizuju I slobodno dišu (sloj laka ne dozvoljava noktima dodir sa kiseonikom I oni postaju žuti).

Sta jesti za lepe I jake nokte?

Osim neprestanog lakiranja I skidanja laka acetonom, vaše nokte može oslabiti I nepravilna ishrana. Kako to da promenite? U svoj jelovnik uključite vitamine A, B, C, D, proteine, gvožđe I kalcijum. Kalcijum je alfa I omega zdravih, čverstih noktiju, vitamin C će ih nahraniti, a gvožđe će ih očvrsnuti.

Povećajte unos omega -3 masnih kiselina zbog kojih će vam nokti postati otporniji I neće se listati. Te kiseline se na mogu pravitiu organizmu nego ih je potrebno unositi hranom. Namirnice oje ih sadrže su: plava riba (losos, haringa, skuša, inćun, sardina, tuna); orašasti plodovi I lanene semenke. Za vreme kritičnog perioda noktiju, kada su posebno tanki I ispucali, masirajte ih svakodnevno uljem, koje sadrži vitamin E. poboljšaćete cirkulaciju, negovati nokte I zanoktice, a nokti će biti čvršći.

Umesto skraćivanja makazicama ili grickalicom, koristite staklenu turiju. Ona je nešto skuplja o one “klasične”, ali će vaši nokti biti vrlo zahvalni I zapamtite – nokte turpijajte u jednom smeru, nikako napred-nazad pokretima!

Jedite bademe, brazilski orah, kvasac, helju, kikiriki I žitarice od celog zrna, ali I čokoladu koja je puna magnezijuma, koji je važan sastojak za nokte.

Na tržištu su dostupni mnogi učvršćivači noktiju, koji se koriste svakodnevno nekoliko nedelja dok nokti ne ojačaju.

Raspitajte se u parfimeriji koje proizvode možete da koristite da biste uzivali u lepoti svojih noktiju.