Odustanite na vreme od loših navika, koje mogu izazvati rayličite probleme s kožom I pomozite vašoj koži da bude ydravva I besprekorno čista!

Koža lica je prva stvar koju drugi primete na nama zato je bitno da o njoj vodimo brigu I pravilno je negujemo. Osnovna stvar je da otkrijemo I eliminišemo razloge, koji izazivaju bubuljice, iritacije I ostale probleme. Razlozi mogu biti mnogobrojni, od nezdravih dijeta do loših ličnih navika.

  1. Spavanje sa šminkom

Spavanje sa šminkom je jedna od najlošijih navika ukoliko želite da imate lepu I zdravu kožu. Pokušajte da zamislite torturu kroz koju prolazi vaša koža kada je naterate da spava sa celodnevnom naslagom šminke. Sigurna posledica mogu biti zapušene pore I još mnogi drugi problemi sa kožom.

  1. Korišćenje preparata sa isteklim rokom upotrebe

Često zaboravljamo da omiljena maskara, puder ili rumenilo imaju određen rok upotrebe. Potrudite se da o tome vodite računa I nikada ne koristite kozmetičke preparate više od 12 meseci po otvaranju.

  1. Šminka na šminku

Ne “popravljajte” šminku tokom dana. Ne možete ni da zamislite koliko to može biti štetno za kožu vašeg lica. Ponovo nanošenje slojeva pudera ili rumenila na već našminkano lice može zapušiti pore na licu, izazvati iritaciju, bubuljice ili akne. Imajte uvek uz sebe pakovanje maramica za skidanje šminke I reite taj problem.

  1. Preterivanje s pilingom

Iako je piling osnovna stvar za lepotu I zdravlje vašeg lia, ne preterujte! Zapamtite da se sve treba primenjivati umereno. Preterano skidanje slojeva kože može dovesti do povećanog lučenja masnoće što, pak, može biti uzrok aknama.

  1. Korišćenje prljavih četki za šminkanje

Četke, koje se koriste za nanošenje šminke, zahtevaju odredjeno održavanje I redovno čišćenje. Korišćenje prljavih četki za šminkanje može dovesti do različitih problema sa kožom. Četke za šminkanje skupljaju čestice šminke I mrtvu kožu sa lica I time postaju savešena podloga za razvoj bakterija.