Imaš puno kose ali ona je tanka, pa nikako ne može da dobije  gustinu i volumen. Gusta kosa  uvek izgleda lepše i zdravije. Već sama po sebi ima određen volumen i čvršća je od tanke i lako lomljive kose. Izgleda zdravije i punije, dok se tanka kosa obesi oko lica i na njoj nkakva frizura ne može da opstane. Postoje različite frizure i načini šišanja koji samo prividno učine  da tanka kosa izgleda bujnije. Ali sve je to kratkotrajno i zahteva mnogo vremena da frizura stoji baš kako treba.

damaged-hair-main-620km110912-1363292852

Tankoj kosi možete da pomognete sa raznim prirodnim preparatima, koji će joj pomoći da se oporavi i dobije na volumenu. Napravite masku od soka jednog limuna i jednog žumanceta, dodajte dvije kašikice meda i brašna. Sve dobro izmešajte i stavite na kosu. Držite oko pola sata i posle toga isperite nežnim šamponom. Za punoću kose dobra je i maska od banane, majoneza i maslinovog ulja. Izmiksajte bananu i u nju dodajte po dve kašikice majoneza i maslinovog ulja. Držite masku na kosi pola sata i isperite kosu šamponom da nestane miris majoneza.

Tanka kosa je najčešće rezultat ishrane koja nije bogata vitaminima i proteinima. Unesite u svoje navike dovoljno hrane koja će vam osigurati dovoljnu količinu i jednoga i drugoga i to će poboljšati i ojačati koren kose, a time i samu dlaku. Grašak, riba, sojin jogurt i jaja, su namirnice bogate proteinima. Sveže voće i povrće obiluje vitaminima. Uz zdravu ishranu poželjno je da uzimate i dodatke ishrani kao što su vitamin A i B. Zapamtite, lepota dolazi iznutra.