Izašla si iz salona sa divnom frizurom i veselo poskakuješ iz koraka u korak. Da se ne bi razočarala kada istu stvar pokušaš da napraviš kod kuće, prati naša uputstva…

ChrisCalumberan
ChrisCalumberan

Velika okrugla ili ravna četka su neizostavni momenat. Zatim, veoma je važno imati dobar fen na kome možeš podešavati jačinu i temperaturu vazduha, nekoliko šnala, penu ili lak za kosu. Ono što je takođe važno kod feniranje jeste da na fen staviš dodatak za sužavanje vazduha, da kosu ne bi razduvala na sve strane. Kosu prosuši da ne bude mokra, a skoro suva. Podesi fen na srednju toplotu. Odvajaj prvo pramenove u dnu glave. Uhvati jedan pramen, vuci kroz četku, a fenom udaljenim santimetar od četke usmerenim da duva u niz dlaku prati poteze četke i suši pramen po pramen.

Frizzy-Hair-Tips-hair-styling_grandeNemoj uzimati predebele pramenove jer tako niti ćeš ubrzati feniranje, niti ćeš finalno dobiti dobru frizuru, već kosu podeli u nekoliko velikih delova, kao što to rade u salonu i pričvrsti ih šnalama. Prvo isfeniraj unutrašnji deo kose. Feniranje kose na prednjem delu glave nije jednostavno, stoga umesto da je ignorišeš i ostaviš napola osušenu, isfeniraj je iz raznih smerova. Feniraj kosu celom dužinom jer ćeš tako dobiti sjajan rezultat.