Naši poznati glumci Tamara Krcunović i Aleksandar Radojičić su razgovarali sa predstavnicima UNICEF-a i građanima o aktuelnim projektima, ciljevima ove organizacije i značaju zajedničkog rada na stvaranju boljih uslova za decu u Srbiji.

„Biranje UNICEF čestitki, pravljenje spiska prijatelja kojima ćemo ih poslati i pisanje poruka, u mojoj porodici bili su tradicija pred praznike. I sada čuvam mali plavi kofer koji sam dobila na poklon kao redovni donator ove organizacije. Mislim da bi u današnjem svetu, u kojem je sve digitalizovano i ubrzano trebalo sačuvati ovakve porodične rituale davanja i zajedničkih trenutka“, rekla je Tamara Krcunović i dodala :

„Danas, kada znam koliko je ova organizacija u poslednjih 70 godina učinila za decu u našoj zemlji i decu širom sveta, osećam se dobro, jer znam da sam i ja tome dala svoj doprinos. Posebno me raduje što sada mogu da podržim rad UNICEF-a za programe koji se sprovode u Srbiji“, istakla je glumica.

Glumac Aleksandar Radojičić pozvao je sve ljude dobre volje da zajedno sa UNICEF-om učestvuju u stvaranju boljih šansi za svako dete i pridruže se Klubu prijatelja i redovnih donatora ove organizacije.

„Prijatelji mi mnogo znače – u poslu i u privatnom životu. Prijateljstva negujem i čuvam, jer me čine srećnim. Smatram da je obaveza svih nas odraslih, da u skladu sa svojim mogućnostima, na prvom mestu budemo prijatelji dece. To ćemo najlakše učiniti pružanjem podrške UNICEF-u“, istakao je Radojičić.

Klub prijatelja UNICEF-a su podržali i glumica Jelena Gavrilović i glumac Bojan Boki Perić. Oni su pozvali građane i kompanije da kroz redovne donacije podrže rad UNICEF-a u Srbiji. Glumica Jelena Gavrilović je napomenula je da je veoma važno da negujemo solidarnost i empatiju.

„Volela bih da ovu priliku iskoristim da podsetim na važnost davanja i pomaganja drugima, ali i na neverovatno osećanje koje ono izaziva u nama. Samo kada smo humani i okrenuti drugima, koliko i sebi, možemo biti istinski srećni“, istakla je glumica.
U predstojećoj kampanji za prikupljanje sredstava za projekte u Srbiji, UNICEF je, zahvaljujući saradnji sa Komercijalnom, Intesa i Societe General bankom, obezbedio mogućnost da posetioci štanda ove organizacije u Ušće SC popune zahtev za trajni nalog, i da bez fizičkog odlaska u banku, redovnim mesečnim donacijama pomognu programe za decu u Srbiji.

O UNICEF-u – Dečiji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF) je vodeća međunarodna organizacija koja se zalaže za prava deteta. Zajedno sa partnerima, radi u preko 190 zemalja i teritorija u svetu da bi se obećanja prevela u praktičnu akciju, sa posebnim naglaskom na dosezanje najranjivije i isključene dece, a za dobrobit sve dece, bilo gde da žive. UNICEF se finansira isključivo od dobrovoljnih donacija država donatora, državnih agencija, fondacija, kompanija i pojedinaca.