Dom omladine: Le PETit WCF Mrnjau Fest 2016.

U subotu i nedelju, 9. i 10. januara od 10.00 do 18.00, biće održan Le PETit WCF Mrnjau Fest 2016. u Domu omladine Beograda.

WCF World Show je zvanična svetska izložba mačaka po World Cat Federation sistemu.

Cena ulaznice je 300 RSD.

Ovaj jedinstveni festival posvećen mačkama – Mrnjau Fest – slavi kreativnost, individualnost, dobru energiju, humani odnos i zajednički život sa životinjama.

Organizatori iz felinološkog društva Le PETit poručuju:
– Dođite da veselo mrnjaučemo, glasno predemo, da se mazimo, ako treba i frkćemo, nešto da naučimo ali prvenstveno da se slatko zabavimo! Mačke nas uče individualnosti, poštovanju tuđeg integriteta i različitosti. Ko odraste sa mačkom kao drugarom u detinjstvu, kao Nikola Tesla na primer, razviće se u pozitivnu i humanu ličnost. Živele mace! Tanke, bucmaste, čupave, kratkodlake, ćelave, dugonoge, kratkonoge, crne, šarene… ma kakve god bile – mačke su najelegantnija bića u prirodi!

black_cat_26070

Tokom ovog mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižna WCF (World Cat Federation) priznanja i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem javnog ocenjivanja, prezentacija i direktno od odgajivača.

Na Mrnjau Fest-u naći će se i neodoljive mace za udomljavanje. U kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćemo baš sve o macama – nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama. Na ovom festivalu predstaviće nam se i kreativci sa svojim maštovitim „šapotvorinama“ čija je zajednička tema mačka, te eto prilike da sebe ili drage nam ljude darujemo unikatnim poklonom.

Druga WCF međunarodna izložba mačaka u Beogradu

Glavni program festivala je zvanična svetska izložba mačaka po World Cat Federation sistemu – WCF World Show. Izlažu se rasne i domaće mačke u svim WCF kategorijama.

Pred kraj takmičarskog dana priređuje se javno ocenjivanje i prezentacija rasa, a veliko finale je revija Best in Show. Felinološke sudije dolaze iz Nemačke. Sudijski tim čine predsednica i osnivač World Cat Federation Aneliz Hakman, generalni sekretar WCF Anderas Mebijus i gospođa Marion Meister.

Pored domaćih očekuju se i inostrani izlagači – iz Italije, Nemačke, Poljske, Grčke, Kipra, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Rusije, Belorusije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije.

Organizatori su WCF (World Cat Federation), Felinološko društvo Le PETit WCF, Dom omladine Beograda, Kreativistika, Animacija Veverak.