Kratka kosa je odličan način da se oslobodip svakodnevnog dugotrajnog nameštanaj kose. Ali to uopšte ne znači da vaše ošišane lokne ograničavaju sa jednom ili dve varijante nameštanja frizure. Sa kratkom kosom može svašta zanimljivo da se radi i ima desetine različitih varijacija. Potrbno je samo slušati savete frizera i ne plašiti se eksperimentisanja.

Brze moderne frizure za kratku kosu

Ekspres friz ćeš imati kada isfeniraš kosu sa četkom skoro da bude skroz suva, onda na krajeve kose naneseš penu ili gel i namestiš pramenove kako želiš da stoje da se tako osuše, vilj frisure je da izgleda umetnički neuredna, kada se osuši fiksiraš ih fenom i to je to. Spremna za akciju.

Za one koji imaju ultra kratku frizuru “garson” frizeri preporučuju sledeću varijantu. Podeliti pramenove ukosoa, potiljk natapirati i tankim češljem ga pažljivo namestiti. Pramenove sastrane namestiti iza ušiju. Da bi frizura ostalanajbolje je koristiti gel kao fiksator.

Elegantna varijanta je kada se cela kosa tera unazadi fiksira gelom. Samo vodi računa da ne preteraš.

Friz za izlazak mora da bude različit od dnevne varijante, tako da kikica koju je moguće isplesti čak i na kratku kosu je pun pogodak.

Frizura u Grčkom stilu je takođe vrlo jednostavna. Na temenu se napravi obim tako sto se natapira donji sloj kose a krajeve uvijamo u lokne. Na kraju stavljamo na glavu interesantan aksesuar, diademu, traku, rajf..