Šolja kafe, cigarete.. naši zubi ih pamte jako dugo.  Kako da vratis svoj stari sjaj nekada belih zuba?

Tvoji zubi mogu biti beli posle tretmana u raznim stomatološkim ordinacijama, ali ćeš za to morati da izdvojiš dosta novca. Najjednostavnije  i najjeftinjne rešenje su stvari koje možeš da pronadješ u  svakoj kuhinji!

Limun shutterstock_1000x0

#Limun i soda bikarbona
Na deklaraciji mnogih pasti za zube piše da sadrže ove sastojke; pa zašto onda ne probaš  kućnu varijantu ovih preparata? U manju čašu stavi dve kašičice sode bikarbone  na to stavu nekoliko kapi limuna. Kada se smesa zapeni, umoči četkicu i operi zube. Peri  ih 2 do 3 minuta, a posle toga operi zube običnom pastom. Ovo treba raditi 2 do 4 puta u toku meseca.

bananas-03

#Banana
Da  li ste znali da unutrašnja strana kore od banane sadrži brojne minerale koji se lako apsorbuju u zube i čine ih lepšim? Zube  trljajte dva puta dnevno unutrašnjom stranom kore po 2 minuta.

Santa-Fe-Spirits-Apple-Brandy-500

#Jabukovo sirće
Jabukovo sirće u kombinaciji sa vodom ubija sve bakterije u ustima i zato je idealno sredstvo za održavanje oralne higijene. U čašu vode stavite kašičicu sirćeta i time isperite usta. Sirće je prilično agresivno,  vodite računa da smesa bude blaga.

986-high-definition-material-strawberry

#Jagode
Ovo voće odlično je sredstvo u borbi protiv žutih i sivih nijansi zuba;  zgnječiti jagode,  i  istrljati po zubima. Nakon toga obavezno zube operite običnom pastom za zube kako vam se ne bi oštetila gledj.

maslinovo ulje, maslina foto: Shutterstock

O benefitima maslinovog ulja mogli bismo govoriti danima, a jedan od njih je svakako izbjeljivanje zuba. Na parčence vate  stavite nekoliko kapi ovog  ulja i sa tim istrljajte zube, a zatim ih operite pastom za zube. Ovaj postupak ponavljajte nekoliko dana i bicete iznenadjeni rezultatima.

Laurel 01

#Lovorov list
Mešavina lovorovog lista i sušene narandzine kore odlična je metoda izbeljivanja zuba. U posudu stavite istu količinu spomenutih sastojaka,  dodajte malo vode kako bi se smesa povezala. Ostavite da deluje na zubima tri do četiri minuta, a zatim ih isperite običnom pastom za zube.

куркума-источник-силы-kurkuma-istochnik-sily-1

#Kurkuma
Ovaj začin možete kupiti u  svim većim marketima. Osim što je ukusan u hrani, kurkuma ima antibakterijska i antiseptička svojstva i  brzo vraća belu nijansu zubima. Sve što trebate da uradite je da pomešate kašikicu ovog praha s par kapi vode ili kokosovim uljem, a kada dobijete gustu masu, četkicom je nanestite na zube. UKus neće biti najlepši, ali za lepotu smo istrpeli i gore stvari, zar ne? Zube trljajte između 3 i 5 minuta, i vodite računa  da što manje ove smese dođe u dodir s kožom van usta ili ruku jer će dobiti blago žutu nijansu. Kad  istrljate zube, usta isperite vodom, a zatim ih operite sa pastom za zube.