Vrućina – to je pravi izazov za našu idealnu šminku.

Miss6Teen će da vas posavetuje o tome, kako da pismeno naneseš čminku u uslovima letnjeg znojenja.

 

1Pravilan izbor kreme

U letnjem periodu šminkeri, dermatolozi i kozmetičari savetuju kremu koje nisu na uljanoj bazi, odnosno masne kreme, već kreme koje hidriraju kožu. Naša topla preporuka je Phytomer – HIDRACONTINUE FLASH HIDRATANT 12H.

2Osnova za šminkanje

Pre nego što naneseš puder, obavezno nanesi hidrantnu kremu ili podlogu za puder. Tako će te fiksirati šminku na duže vreme, što će itekako da pomogne. Naša topla preporuka je Aura – (Perfect Base, T zone Primer ili Primer ME) povoljna ali izuzetno kvalitetna.

3Nanošenje

Nemojte da nanosiš kozmetiku prstima. Poverenje ukaži sunđeru (3D aplikator) i četkama. Imaj u vidu da tanak sloj kozmetike je moguće naneti samo na ovaj način, a to je idalno rešenje za letnje znojenje.

4Sampopotamnjivanje

Samopotamnjivanje ili bronzeri će učiniti da tvoje oču budu blistavije, a zubi belji. Da bi efekat bronzera izgledao sveže i prirodno, nanesite ga na te tačke lica gde se inače crni brže: vrh čela, obrazi podbradak i nos. Ako ne umeš sama da naneseš kremu za potamnjivanje i plašiš se da se ne upropastiš i budeš flekava, pravo rešenje je da odeš u salon Kwiktan.

5Količina kozmetike na licu

Najčešće šminka ne može da izdrži letnji znoj i počinje da se razmazuje, zbog toga što je manje ima na licu to bolje. Hidrantna krema, korektor i maskara će biti sasvim dovoljno.

6Sjaj

Između sijanja masne kože i sjajnog tena postoji velika razlika, a leti se tome pogotovo treba posvetiti. Da koža ne bi sijala, pokušaj da koristiš svetlije nijanse jer prilikom dodira sa masnoćom kože on postaje znatno tamniji.

7Jarke boje

Nemoj leti da koristiš jake i tamne tonove. Oni će izgledati pregrubo i tvoji kapci će delovati preteško. Bolje izaberi pastelne i nude nijanse.

8Pravilan izbor senke

U periodu letnjeg znojenja kremaste senke brzo skliznu sa kapaka, što će lice činiti neurednim. Bolji izbor su tečne senke, one se lako i ravnomerno nanose, odmah se upijaju u kožu i na njoj ostaju duže, ne razmazuju se i nerazlivaju. Naša preporuka je Nyx Professional MakeUp.

9Rumenilo

Suvo rumenilo se brzo pomeša sa znojem, rezultat čega je flekavi izgled lica. Da bi lice izgledalo sveže nanesite tečno rumenilo u jako tankom sloju, u protivnom ćeš sijati i koža neće moći da diše. Maybelline ima odlične nijanse.

10Puder

Kompaktni puder prilikom znojenja na vrućini, pomešavši se sa znojem stvara koricu na licu. Koristi puder u prahu. On će ti pomoći da tvoja šminka izgleda sveže na nekoliko sati. Aura puder uprahu, odličan odnos cene i valiteta.

11Maskara

Najnezamenjivija stvar u letnjem periodu kupanja i sunčanja je vodootporna maskara. Osim toga poslužiće i biti verna za vreme letnje kiše ili nepredviđenih suza. MaxFactor ili Loreal, nema greške.

12Olovka za oči

skaIzbegavaj olovku za oči i obrve ukoliko u sastavu imaju vosak, Jer vosak se brzo topi na suncu i kao posledica tvoja šminka će se brzo razliti. Naša preporuka je MAC kozmetika.

13Karmin

Odrekni se od dugotrajnih karmina i sjajeva oni jako suše usta. U uslovima letnjih vrućina, takve karmine zamenite za sjajeve za usta. Lako se popravi i osim toga hrani usta.

14Maramice za matiranje kože

Leti uvek u torbi nosi maramice za matiranje kože. One će ti pomoći da brzinski središ šminku, da odstraniš suvišni sjaj ili znoj sa lica. Ukoliko ih nemaš i obične maramice za nos će biti sasvim ok. Aura, Catrice, Essence (Catrice papirići su po meni najbolji).