BUDI UVEK SPREMNA ZA POLJUBAC!

1. Redovno maži labelo

I ne samo kada je hitno potrebno srediti usne – svakodnevna nega labelom je preventiva. Danas u svim kolkcijama raznih brendova predstavljeni su najrazličitiji balzami za usne raznih ukusa i mirisa. Ako si ipak zapustila usta i najbolji-balzami-za-usne-do-50-kuna-64763-612x612-201402031100počela su da te bole i da izgledaju ispucalo, prvo što ćeš da uradiš a to je da svoj omiljeni sjaj za usta ili karmin staviš sastrane. Oni ne mogu da zaleče, ali mogu da spreče da se usne oporave od mikropucotina.

Naša topla preporuka je Labello – LIPBUTTER

2. Piling usana

sugar_lips_1210711929Piling usana treba da ti postane obavezna nega kao i umivanje. Pilingovanje usana treba raditi jednom nedeljno (ne češće) i pod uslovom, da na koži ne postoje pucotine i crvenila. Uzgred mnogi brendovi imaju piling za usne u svojoj ponudi, a možete ga i same napraviti u kućnim uslovima. Posle pilinga namaži balzam za usne.

3. Ne oblizujte se na mrazu

Misliš da oblizujući usne možeš da rešiš problem suvih usana? Ako ćemo iskreno, potpuno je suprotno. Usne će da se suše još više, još ako to činiš napolju, koža će se brzo osušiti.

Biraj karmine sa uvlažnjavajućim i hranljivim svojstvima. Kožu usana prvo pripremi tako što ćeš namazati neki bezbojni balzam, to će biti na neki način baza.Karmin će lepše i lakše da legne, a usne neće brzo da se osuše.

4. Ukloni karmin

Obavezno skini karmin čim dođeš kući. Karmin suši usne. Uklanjaj karmin vaticom i sredstvom za skidanje šminke, najbolje je za tu potrebu koristiti sredsvo za skidanje šminke sa očiju, takođe mogu da posluže i vlažne maramice

5. Nosi šal

Kako je super ušuškati se u topa i mekan šal! To je još i korisno za kožu. Kada su hladni dani sakri ispod šala donji deo liva i sa kožom će biti mnogo manje problema.