Savremena devojka teško da može da zamisli svoj život bez kozmetike. Obično u našoj kolekciji ima dosta artikala, pa se javlja problem kako održati neki red i čuvati našu šminku.

Miss6Teen samo za vas je skupila 18 najboljih ideja, koje će ti pomoći da organizuješ i napraviš idealan red u carstvu tvojih bočica, četkica, kutijica…

1Providana fioka

Za čuvanje kozmetike odlično može da se iskoriste providne fioke za kancelarijski papir. Ova višespratna konstrukcija omogućava da se poređa velika količina šminke i da sve izgleda uredno i pregledno. Može da se organizuje na sledeći našin: karmini, senke, četke, puderi.

2Ona plastika za escajg

Poseban razdelnik za fijoke će pomoći da se dosta toga organizuje i pronalazak određenih stvari će biti znatno jednostavniji. Dugačka kozmetička sredstva poput sjajeva za usta, maskara, olovke i četki možeš natrpati u plastiku za secajg.

 

3Beauty daska

U raznim internet prodavnicama je moguće pronaći mnogo osposobljenih predmeta za čuvanje kozmetike na magnete, ali ako se malo potrudiš možeš i sama da napraviš magnetnu dasku. Jednostavno prekri list metala nekim platnom i onda ga urami i okači na zid. Nalepi magnete na dno ili leđa kzmetike i zalepi za dasku.

4Čarobna kutija

Običnu kutiju od obuće oblepi ukrasnim papirom i u njoj možeš da čuvaš lakove za nokte. Da bi se lakše orjentisala oko boja, možeš na poklopcu da nacrtaš tačkicu u boji laka. To je najlakše uraditi pomoću čačkalice. Umočiš čačkalicu u lak i kapneš posle toga na poklopac i ostaviš da se osuši.

5Staklene teglice

Četkice za šminkanje najbolje je čuvati u vertikalnom položaju i na suvom mestu. Za to možemo koristiti staklenu teglu sa ili bez poklopca i raznobojne dekorativne kamenšiće, kafu, žitarice. Tako se četke neće međusobno dodirivati i prljati. Osim toga uvek ćeš brzo naći potrebnu četkicu.

6Koferče za kozmetiku

Ako imaš neki starinski kofer takođe možeš da ga koristiš za kozmetiku. U njega možeš da natrpaš svu šminku a na poklopac da nalepiš ogledalo. Kada se nešminkaš i nije ti potreban možeš da ga zatvoriš i gurneš ispod kreveta recimo da ti ne smeta.

7Držači u ormariću

Da bi smo dobili još više mesta u ormariću, možemo da nalepimo plastične držače na vrata i tako iskoristimo dodatan prostor.

8Vertikalni organajzer za papuče

U ovakvom organajzeru je zgodno čuvati kozmetiku koju ne koristiš svakodnevno. Providnost i velika količina džepova će pomoći da sve bude lepo i pregledno spakovano. Takođe sredstva za sređivanje kose zgodno staju u ove džepove. Ove džepove možemo da okačimo na vrata od kupatila.

9Držač za vinske boce

Držač za vinske boce odlično može da posluži za veće kozmetičke preparate, kao što je lak za kosu, pena za kosu, dezedorantsi…

10Forma za led

Da se senke ne bi gubile možemo da iskoristimo formu za pravljenje kockica leda i smestiti u neku fioku. Senke mogu da se poređaju po bojama kako bi se lakše našle.

11Držač za papir ili registrator

Ako koristiš profi senke ili setove, rumenila ili suve korektora, možeš da koristiš držač za papiriče. Registrator možeš da oblepiš ukrasnim papirom i takođe da koristiš za sredstva za kosu.

12Stalak za tortu

Stalak za tortu je jako zgodan za čuvanje bočica za parfeme. Jako lepo izgledaju na njemu, a i zgodno ih je koristiti.

13Garnišle i lajsne

Posle renoviranja od ostatka garnišli i lajsni možeš da napraviš simpatičnu policu za lakove.

14Baget

Ram za slike će idealno da posluži, za to je potrebno u njega ugraditi tanke poličice i na njih poređati sitnice.

15Kutija za naočate

Ako putuješ i potrebno ti je da poneseš svoju kolekciju četkica bez kojih nigde ne ideš, najzgodnije je da ih spakuješ u kutiju od naučara. Takođe u nju možeš da smestiš olovke za oči i obrve, alajner i maskaru.

16Tegla za žitarice

Velike tegle za žitarice su idealne za čuvanje lakova za nokte. Više ti lakovi neće smetati u neseseru ili se prašnjaviti na polici. Složi ih u veliku staklenu teglu, zatvori poklopac i uživaj u redu.

17Organajzer za kozmetiku

Ko nema previše kozmetike ovakva organizacija je prava stvar. Napravi policu za kozmetiku. Ofarbaj ga u omiljenu boju i uživaj u udobnosti.

18Štipaljke za zavesu

Kupke i šamponi u tubama, koje koristiš, zgodno je da ih okačiš na alke i štipalje za zavesu. Ovo je jako praktično a jednostavno rešenje.