Nedelja mode u Milanu opredelila je trendove make-upa i frizura za sezonu proleće-leto 2016. Prolećni beauty trendovi značajno se razlikuju od zimskih, i tako na smenu tamnim i mračnim gotskim tonovima došli su jarki tonovi, i sunčev zrak.  Znači vreme je da se i mi prebacimo.

1Vlažna koža kao posle sporta

Prirodan look ostaje u modi ne prvu sezonu. Najvažnije je idealna koža i pravilno odabran ton, deluje neprimetno, ali daje licu sjaj. Od svih beauty trendova, ovaj je najednostavniji, ali i najvažniji. Ali ne zaboravite o pravilima njegove realizacije.

2Umršena kosa kao posle sna

Još jedan trend, koji nam predlažu podiumi, pokazao se kao izuzetno jednostavan i lagan u realizaciji. Prekinite da trošite gomilu novca i vremena na frizere. Sad je moderna kosa rasčupana kao posle sna. Ustala iz kreveta i krenula. Ovde se radi o prirodnosti koja je osvojila svet.

3Nikakvo oblikovanje

Trend insistira na prirodnoj lepoti: šminka sa akcentom na perfektnoj koži, koja pritom izgleda prirodno. Kako to da postignemo? Samo laganim tečnim puderom, ne puno korektora i hajlajnera – to je sve. Nikakav konturing, niti teškog oblikovanja.

4Akcenat je na obrvama

Šminka 2016 ne priznaje nikakve oštre linije, sve linije moraju biti mekane, a senke pažljivo razmazane. Jedini akcenat u ovakvom šminkanju neće biti ni oči, niti usta, već obrve! E njih možeš slobodno da podvučeš braon senkom ili olovkom, i začešljati ih na više da se čine širim.

5Roze obrazi

Nijanse roze i crvene su najpopularnije u modnoj šminki za sezonu proleće-leto 2016. Rozom bojom možemo da naglasimo ne samo obraze već i oči i usta. Varijanti ove boje ima more od jarko crvene do nežno roze. Za obraze ove sezone savetuje se da se koristi bolje rumenilo u kremi.

6Ispod oka

Naglašeni donji kapak je novi trend u 2016. Ali opet bez oštrih linija. Bolje za ovu svrhu koristite senke nego olovku za oči. Zatamnite 2/3 donjeg kapka braon ili teget senkom i dobro razmazite. Da se senka ne rasipa i ne da efekat masnice ispod oka koristite korektor i na vrh obraza malo hajlajta.

7Trepavice Twiggy

Ove sezone možete bezbrižno da ne češljate trepavice, jer su sada moderne trepavice gusto namazane i prilepljene dugačke veštačke ali sa proredima. Za takav efekat potrebtno je naneti maskaru a onda štapićem za uši i četkicom od maskare slepiti deo po deo trepavica, pre nego se msakara osuši.

8Šljokice

Šljokice su ove sezone izazbale pravi bum među modernim devojkama! Na revijama 2016 šminkeri su crtali strelice, nanosili šljokice na oči, usta i čak i obraze. Takođe može da se nanese malkice na obrve. Ali zapamtite: šljokice moraju biti jedini akcenat u šminkanju, inaše neće valjati.

9Prirodne obrve začešljane na gore

U modi su opet prirodne obrve. Pomalo neuredne i zato pincetu možemo da odložimo na neko vreme. A o tetoviranju treba u potpunosti zaboraviti. Bolje koristite senke. Da bi obrve izgledale prirodno i pomalo neuredno začešljajte ih naviše i prilepite tako sa voskom ili providnim gelom.

10Tetovažica koja se spira

Originalno rešenje za ovu sezonu, a prvi put je bilo predstavljeno na reviji Anthony Vaccarello. Šminki njegovih modela su nedostajale jarke boje, uobičajenih za ovakve događaje. U zamenu za to predložena je jedna sitnica , koja kardinalno menja karakter prolećnog šminkanja 2016. Privremena odnosno spirajća tetovaža u ćošku desnog oka, koja je prisutna kod svih modela na reviji. Ovakav detalj može se iscrtati alajnerom koji se ne skida i on će pridodati  poseban, intrigirajući i nepokoran look.

11Drama

Naj ženstvenija boja ove godine je hit. Njeno neosporno dostojanstvo u univerzalnosti bezkompromisno roze treba da budu ne samo usta i obrazi već i oči i trepavice.

12Neo franch

Klasičan frenč svake sezone se transformiše u nešto svežije i smelije. Ovoga puta predlažu nam boju na boju. Jarku ili pasteln, metalnu ili tamnu. Guru manikira svu svoju pažnju usmerava na vrhove noktiju.

13Nijansa bronze i braon

Tople nijanse – braon, bronzane, zlatne posebno će podvući prirodnu lepotu sivih, plavih i zelenih očiju.Takva šminka je uvek umesna.

14Crazy Smoky

Jedan od značajnijih trendova ovog proleća je jaka šminka očiju i prostora između očiju. Ovakva šminka može da se koristi apsolutno u svim bojama od crvene do plave. Može da se nanosi oko oka, a može da se nanosi i preko nosa i obrva.

15Akcenat

Jel se sećate trenda od prošle godine konturing i njud? Ove sezone nam savetuju da koristimo povremene varijante. Ne pretrpavajte lice, koristite samo jedan akcenat. Nanesite senku, šljokice ili veštačke trepavice i delovaćete fenomenalno. Ovaj trend je u principu svima poznat, ali pamtite, baš sada je aktuelan.