Zayn Malik je uspeo! Kako MTV javlja Malikov prvi solo singl “Pillowtalk” debitovao je na mestu broj 1 što nije pošlo za rukom ni 1D. Zayn Malik je prvi britanski izvodjač koji je sa debi singlom uspeo da bude prvi na američkoj Billboard Hot 100 listi.

image

Njegov prvi solo album pojaviće se 25. marta tačno na godišnjicu kada je zauvek napustio grupu One Direction. Album će nositi ime Mind Of Mine. Zayn koji je inače majstor za svoj marketing, vrlo je svestan tog datuma i sa ovim je hteo da pokaže da je jedno poglavlje njegovog života završeno i da je ovo sasvim novi Zayn.  On jednostavno želi da uradi sve što je potrebno da bi sebe odvojio od 1D. Zayn je to planirao oduvek. Sa ovim albumom želi da pokaže da i bez 1D on može biti uspešan umetnik. I bio je u pravu.

Album Mind of Mine imaće 17 ili 18 pesama. Obzirom da muzičari obično stave oko 12 ili 13 pesama ovo je bas dosta. Čak i ovo je bio kompromis sa Zaynom koji je napisao čak 46 kompozicija za svoj album. Kreativno, zar ne! Napisao je pesmu i o Perrie Edwards.

“It’s You” je pesma koju je Zayn napisao posle tuznog raskida sa Perrie i ona će se sigurno naći na albumu.

“To je bila moja terapija,” izjavio je Zayn. “Osećao sam da moram da napišem pesmu o nama. Kao neka vrsta terapije. To mi je pomoglo da prebrodim jako teške trenutke. Možda ova  pesma pomogne još nekom, to bi bas bilo cool.”