Svaka osoba u različitim godinama svog odrastanja sanja da bude popularna, da ne bude autsajder. To su valjda neka pravila u tinejdžerskom životu, što si više popularan više te žele. Međutim, pubertetlije ne razmišljaju da su upravo te osobe i najusamljenije, jer se svi prave da žele da im budu prijatelji. Dobro, ne baš svi, ima i onih iskrenih.

Biti popularan u školskom zamku omogućava ti da budeš viđen svuda, da te svi znaju ili žele da te znaju. Pa tako i dečaci, oni žele da budu sa tobom. Nepisano je pravilo da face budu sa facama i onda im se cela škola divi i žele da budu kao oni.

Ako gledate američke filmove znate da su igrači ragbija uvek sa vodećom čilidersicom i da oni čine par iz snova, što se na kraju i kruniše, da oni postanu kralj i kraljica mature. Postavlja se pitanje kako uopšte doći i biti popularan da li moraš biti ragbi zvezda ili igračica? Pa ne,vidite mnoga deca stvaraju stereotipe koje vide na televizoru i onda izaberu sebi uzore i pokušavaju da ih oponašaju.

Evo vam primer, zašto faca u školi ne bi bio genije za kompjutere, znamo da živimo u doba weba. Kada sledeći put budete poželeli da budete “poznate” školske ličnosti, zapitajte se da li želite da “prodate” svoj mir i iskrenost , za pažnju koja će nestati kada se škola završi.