U Njujorku 30.avgusta održana je dodela nagrada za jednu od najprestižnijih MTV Video Music Avards, koja slavi najbolje muzičke izvođače i video klipove u protekloj godini.

Ove godine, zbog pandemije koronavirusa, ceremonija je održana u potpuno novom formatu: umesto tradicionalne velike predstave u sportskoj areni Barclais Center sa velikim brojem gledalaca, organizatori su bili prinuđeni da svima organizuju video prenos.

Istovremeno, nisu odbili nastupe uživo – Ladi Gaga, The Veeknd, Milei Cirus, Maluma i druge. Naši omiljeni izvođači predstavile su svoje sjajne muzičke numere, ali njihovi nastupi nisu snimani na istoj sceni, već na različitim lokacijama.

Mi vam predstavljamo najupečatljivije trenutke poslednje ceremonije i pobednike.

Grandiozni šou, koju je vodila američka glumica i pevačica Keke Palmer, započela je ovaj događaj obraćanjem u čast nedavno preminulom superheroju Crnog pantera Chadvicku Bosemanu, koji je preminuo prošle nedelje nakon godina očajnih borbi sa kancerom. U svom potresnom govoru, voditeljka je primetila Bosemanov blistavi talenat i izjavila da je današnja emisija posvećena njemu:

“Pre nego što pređemo na muziku, želim da se setim smrti Chadvicka Bosemana, glumca čiji su talenat i strast istinska inspiracija za sve fanove i sve one koji su nekada sarađivali s njim u njegovom radu. Današnju emisiju posvećujemo osobi koja je dirnula srca toliko ljudi širom sveta. Pravi je heroj, kako na ekranu, tako i u životu. Njegov uticaj će trajati večno.”

Posle kratke lirske digresije, započela je očaravajuća muzička emisija u kojoj su učestvovali najpopularniji muzički umetnici na svetu. Prvi je bio reper The Veeknd sa svojim hitom Blind Lights. Nastup izvođača uz upotrebu neonskih slika i pirotehničkih specijalnih efekata pokazao se veoma spektakularnim.

Možda se Lejdi Gaga na sceni češće od ostalih pojavljivala tokom cele ceremonije, i to svaki put u novoj originalnoj zaštitnoj maski. Umetnica je napravila pravi trijumf MTV Video Music Avards 2020 i odnela pet statueta, uključujući pesmu godine i najbolju saradnju godine za duet Rain On Me sa Arianom Grande. Gaga je takođe dobila nagradu u kategoriji MTV Tricon, uvedenu tek ove godine, za svoj ogroman uticaj i posvećenost muzici, modi i aktivizmu.

Pozdrav! Društvo, ovo je super! Zaista mi mnogo znači! Ne možete ni da zamislite! Bavim se muzikom od detinjstva, ali nisam ni sanjala da ću dobiti nagradu i za svoje druge hobije – podelila je svoja osećanja Ladi Gaga u svom obraćanju.

Još jedan nezaboravan šou ove večeri bio je nastup Majli Sajrus. Na dodeli je predstavila svoju novu numeru Midnight Ski. U početku je Majlin nastup bio vrlo uzdržan – tačno sve dok se nije popela stepenicama i skočila na džinovsku disko kuglu: ovj momenat je podsetio obožavaoce na njen kultni muzički spot za pesmu Vrecking Ball.

Kasnije u toku večeri Doja Cat, jedan od najpopularnijih K-pop, takođe je iznenadila MTV Video Music Avards 2020 šokantnim brojem virtuelnih pratilaca i svojim hitom Sai So popularan na TikTok-u.

Emisija je završena sjajnim nastupom grupe Black Eied Peas, koja je izvela ne samo pesme sa svog novog albuma Translation, već i dugogodišnji hit I Gotta Feeling.

Kompletna lista dobitnika MTV Video Music Avards 2020

Video godine: The Veeknd – Blind Lights
Najbolji novi umetnik: Doja Cat
Umetnica godine: Ladi Gaga
Pesma godine: Ladi Gaga & Ariana Grande – Rain On Me
Najbolji hip-hop video: Megan Thee Stallion – Savage
Najbolji društveni video: H.E.R. – I Can’t Breathe
Najbolja R&B pesma: The Veeknd – Blinding Lights
Najbolji pop video: BTS – On
Najbolji video snimak snimljen kod kuće: Ariana Grande i Justin Bieber – Stuck with U
Najbolji latinoamerički video: Maluma & J Balvin – Qué Pena
Najbolja režija: Tailor Svift – The Man
Najbolja saradnja: Ladi Gaga i Ariana Grande – Rain On Me
Najbolji K-Pop video: BTS – On
Najbolja grupa: BTS
Najbolji alternativni video: Machine Gun Kelli – Bloody Valentine
Najbolji rok video: Coldplay, Orphans
Najbolje performanse u karantinu: CNCO — Unplugged At Home
Najbolja kinematografija: Ladi Gaga i Ariana Grande – Rain On Me
Najbolja režija: Miley Cyrus – Mother’s Daughter
Najbolji vizuelni efekti: Dua Lipa – Physical
Najbolja koreografija: BTS – On
Najbolji miks: Miley Cyrus – Mother’s Daughter
Najbolja letnja pesma: BLACKPINK — How You Like That

A evo ih i najbolji momenti ovog fenomenalnog događaja