fbpx
Naslovna HOROSKOP KAKO KRISTALI RASTU

KAKO KRISTALI RASTU

Pokušaćemo razumeti postupak kojim nastaju kristali i moći koje kristali imaju u odnosu  na „obično “ kamenje upravo zahvaljujući postupku svog stvaranja koji ih natapa posebnim svojstvima.

Svaki mineral poseduje čitav niz svojstava koji konačno određuje fizikalnu i hemijsku narav minerala. Kristali imaju dva važna svojstva: sposobnost prenošenja ili lomljenja svetlosnih zraka i način na koji se puni elekticitetom.

Glavno svojstvo kristala kao minerala je da atomi oblikuju molekule i kristale koji nastavljaju rasti prema pravilu nizanja strana koje se susreću u uglovima da bi na mestima spoja oformile dva ili tri vrha. Za vreme tog predodređenog i nepromenjivog postupka kristalizacije kristal se deli u označive delove. Svaki deo simetrički odgovara drugom delu i svaki će uvijek biti simetrična slika onog drugog.

Govoreći o kristalizaciji, govorimo o postupku koji svi poznajemo, ali tek je nekolicina o njemu razmislila. Postupak kristalizacije može se uporediti s onim što se događa kad stavimo magnet na ploču, a onda pospemo železnu prašinu oko magneta. Magnet će privući prašinu – najprije one bliže čestice, stvarajući simetričan oblik s vlastitim pravilima okolo magneta. Nakon što su prve čestice magnetizirane, one akumuliraju moć i privlače sledeće, puno udaljenije čestice, stvarajući strukturu okolo magneta.

Drugi je primer blok leda stavljen u vodu temperature ispod 0°C. Voda će se početi kretati prema ledu – najpre oko leda, a onda preko cele površine.

To je postupak kristalizacije jezgra i počinje čitav postupak i oko nje se kristalizuju strukture u čvrstom obliku.

Proces stvaranja kristala bezvremen je i kad ispitujemo stvaranje kristala radimo to u odnosu na vlastite pojmove vremena. Nekim su kristalima potrebne stotine hiljada godina za rast. Čak i prilično mali kristali kvarca mogu biti stari 100 000 godina ili više u ljudskim okvirima. Isti taj kristal imaće različit i veći oblik kad dosegne 200 000 godina.

On upija energiju godinu za godinom i svaka energija koju upije unosi u njega „dojmove“ iz spoljnog sveta. Kad izvadimo kristal iz zemlje ili ga pronađemo u prirodnom staništu, on sadrži svo energetsko blago koje je akumulirao tokom stotina hiljada godina. Što je kristal veći, to je veća energija koju sadrži.

Kad govorimo o energiji, koristimo izraz proizašao iz polja ljudskog shvatanja. Ali energija u kristalima razlikuje se od uobičajenog smisla ove reči – to je elektromagnetska energija, za koju još uvek ne znamo kako je izmeriti ili maksimalno koristiti za dobrobit čovečanstva. Još nismo svesni pune snage i moći kristala. Oni skrivaju mnogo više od onog što su otkrili, a povremeno otkrijemo još koju mrvicu njihove izuzetne moći. Ako želimo razumeti čaroliju i snagu kristala, moramo se prisetiti da su oni deo prirode upravljani njenim zakonima – onim istim koji vode i naše živote i živote svakog stvorenja na Zemlji i u svemiru.

imagesKristali svojim harmoničnim vibracijama podržavaju sva živa bića i vibriraju određenu konstantnu vibraciju okolo biosfere planete Zemlje.

Svi kristali spadaju u minerale, ali svi minerali nisu kristali. Kirijanov snimak pokazuje da fantastično jako zrače i jedino kristali, poput živih bića, stvaraju jaku auru.

Oni su najviši evolucijski produkt mineralnog carstva. Zemljinu koru, te velik deo njene unutrašnjosti pokriva ogroman deo kristala kvarca u najraznovrsnijim merenjima. Kristal kvarca upotrebljava se u kvarcnim satovima jer tačno daje vrlo precizni otkucaj koji se u mehanizmu sata manifestuje kao sekunda. Poznato nam je iz fizike da sva tela na Zemlji imaju svoj specifični otkucaj.

Čovek je u svom razvojnom toku razvio izrazito zamršena i vrlo kompleksna energetska polja duhovne, mentalne i astralne pojave. Jedino vrlo razvijena suptilna polja i frekvencije kristala deluju harmonično i u ispravnom odnosu sa suptilnijim poljima čovjeka, mogu mu menjati osećaje, mentalne sadržaje i duhovne kvalitete. Globalna im je funkcija smanjivanje destruktivnog elementa i transformisanje istog u harmonični.

Mudraci starog sveta i drevnih kultura proučavali su hiljadama godina svojstva kristala i njihov uticaj na čoveka i došli do zaključka da kristali vibriraju vrlo skladnim otkucajima koji deluju isceljujuće na ljudske organe. Tako su razvili učenja i popise o kristalima i njihovom isceljujućem delovanju na ljudska bića.