Kada pričamo o grudima, često mislimo da je dovoljno staviti brus i tu priča prestaje. To naravno nije dobro.

Devojke bi trebale da vode više računa o svojim grudima jer su one jako značajne u životu žene. Osim što su deo ženskog tela, one osiguravaju život i hranu za bebe.

Kako negujemo lice, tako bi trebali da negujemo i grudi. Da li ste znali da je dobro naprskati dezodorans unutar korpi grudnjaka?

Ako još uvijek nisi sigurna kako da povedeš više računa o grudima, ovo su načini kako trebaš da se brineš o njima:

Maži ih kremom
Većina devokaka verovatno ne maže kremom svoje grudi, ali bi trebale da počnu. Krema je važna jer je koža na području grudi vrlo osetljiva, ali je i tanja. Grudi bi trebalo mazati noćnom kremom za lice ili kremama koje u sebi imaju hijaluronsku kiselinu ili kokosov puter.

Naprskaj dezodorans u korpe grudnjaka. Grudi se nekada  oznoje, pogotovo za vreme leta. To može da izazov osip na grudima i neprijatan osećaj  unutar grudnjaka. Baš zbog toga treba naprskati grudnjak dezodoransom kako bi se grudi manje znojile.

Obrati pažnju na materijal grudnjaka i majice
Ako područje oko grudi  postane crveno i iziritirano, moraš da pripaziš na materijal svoje odeće. To se često  dogadja kada nosis majce i grudnjak  od sintetike i zato bi trebalo da nosiš pamučnu odeću.

Akne na grudima
Česta je pojava kod devojaka  akne na grudima a to se obično javlja ako vežbaju  u uskoj odrći pa se istuširaju  tek kada dođu kući iz teretane. To nikako nije dobra navika jer tada se znoj na neki način stvrdne na koži, uvuče se u pore i osuši kožu. Ako bežbas, vežbaj u široj odeći i zapamti- odmah se posle istuširaj.

Izbjegavaj spavanje na stomaku
Ako često spavaš na stomaku to može da šteti tvojim grudima. Najbolja poza za zdrave grudi bila bi sa strane, kao fetus s jastukom kao potpora.

Pobrini se za to da ti svi brusevi odgovaraju
Ne bi trebalo da nosiš grudnjak koji bi `trebao` odgovarati tvojoj veličini grudi, nego onaj koji zaista odgovara veličini tvojih grudi. Mnoge devojke kažu kako im se dosta toga promenilo kad  su našle idealan grudnjak za veličinu svojih grudi jer su uglavnom nosile nešto što im je otprilike odgovaralo.