Biti fit ne znači nužno biti srećna.

Međutim, posebno u današnje vreme, najčešće mislimo kako će nam ravan stomak i obla zadnjica doneti satisfakciju.

To je, drage moje, jedna od osnovnih mitova kojima treba da se oduprete.

Budući da redukcija ishrane uz odgovarajuć trening donosi rezultate, sve tome težimo. Ali kada se nađemo pred čokoladnom tortom i u pms-u, teško je ostati dosledan zdravim navikama.

Imajući to na umu, predstavljamo vam jednako efektivne alternative teretane.

  • Trčanje

Bilo da je ujutru sa psom ili predveče sa najboljom drugaricom, jednako je zabavno. Ova aktivnost zahteva usklađeno disanje i dosta vežbe. Ukoliko nije za vas, ne opterećujte se.

  • Ples

Pored toliko plesnih škola kojima možete prisupiti, uz internet imate mogućnost da postanete same svoj majstor. Postoji mnogo tutoriala uz koje su plesni pokreti lako savladivi.

Hip-hop, zumba, salsa, trbušni ples… Mogućnosti su neograničene.

  • Vožnja rolera/bajsa

Opšte poznata i od detinjstva omiljena zabava. Vožnja je jednako osvežavajuća bili sami ili u društvu. Odvojite jedan sat dnevno i ubrzo ćete videti rezultate.

  • Vežbanje kod kuće

Ne, nemojte odmah izaći sa posta. Vežbanje kod kuće može biti zabavno i totalno je besplatno. Zavisi na šta želite da se fokusirate, ali sve možete postići učestalim radom.

Naši predlozi fitness instruktorki na YouTube su Chloe Ting, Koboko Fitness, Holly Dolke, Blogilates i Pamela Reif. Verujte, zvuči strašnije nego što jeste.

  • Smejanje

Verovali ili ne, smejanje sagoreva kalorije. Šta čekate?

Okružite se omiljenim ljudima ili se bacite na komediju sa Benom Aflekom.

  • Ljubljenje

Možda najveći favorit među alternativama vežbanja. Najbolje je što vam je za ovaj čin potrebno društvo, uz opravdanje da radite na svom(i tuđem) zdravlju.

Ljubite se što više!